Hoe De Gateway Van De Provider Te Achterhalen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Gateway Van De Provider Te Achterhalen?
Hoe De Gateway Van De Provider Te Achterhalen?

Video: Hoe De Gateway Van De Provider Te Achterhalen?

Video: Hoe De Gateway Van De Provider Te Achterhalen?
Video: Track the Location of Anyone On the Internet! 2024, Mei
Anonim

De verbinding van een lokale computer met internet vindt in de regel plaats met behulp van een tussenliggende router van het bedrijf dat de verbindingsservice levert. Bij gebruik van het TCP/IP-protocol wordt dit apparaat de standaard gateway genoemd. Soms is het nodig om het IP-adres van de standaardgateway van uw ISP te achterhalen.

Hoe de gateway van de provider te achterhalen?
Hoe de gateway van de provider te achterhalen?

instructies:

Stap 1

Er zijn verschillende manieren om dit te doen. U kunt dit IP-adres bijvoorbeeld zien in het eigenschappenvenster van de verbinding van de netwerkkaart van de computer met het netwerk. Om er te komen, opent u het hoofdmenu op de knop "Start" en klikt u in het gedeelte "Instellingen" op de regel "Netwerkverbindingen". Een map met snelkoppelingen van alle gemaakte verbindingen wordt geopend, waaronder u uw huidige moet vinden en er met de rechtermuisknop op moet klikken. Selecteer in het contextmenu van de vervolgkeuzelijst het item "Status" om een venster te openen met informatie over deze internetverbinding. Het heeft twee tabbladen - u hebt het tabblad nodig waarop "Ondersteuning" staat. Het IP-adres van de standaardgateway voor deze verbinding staat helemaal onderaan op dit tabblad.

Stap 2

Een andere manier is om het hulpprogramma ipconfig te gebruiken uit de standaard besturingssysteemset. Om dit te doen, moet u een opdrachtregelterminal starten. In het hoofdmenu van het besturingssysteem staat een regel "Uitvoeren" - klik erop. Op deze manier opent u het dialoogvenster voor het starten van het programma. U kunt hetzelfde doen door op de sneltoetsen WIN + R te drukken. Typ in het invoerveld cmd en klik op de knop "OK" (of druk op Enter). Hierdoor wordt een terminalvenster geopend waarin u de opdracht ipconfig moet typen en op Enter moet drukken. Het hulpprogramma wordt gestart, dat de parameters van alle beschikbare computerverbindingen in het terminalvenster bepaalt en weergeeft. Het IP-adres van de standaardgateway staat ook in deze lijst.

Stap 3

Houd er echter rekening mee dat wanneer u niet rechtstreeks maar via een router verbinding maakt met internet, deze router de belangrijkste gateway voor uw computer zal zijn. Dienovereenkomstig zal het IP-adres dat met de bovenstaande methode wordt verkregen, het IP-adres zijn voor het interne netwerk. Om dit obstakel te omzeilen, moet u ofwel de internetverbindingskabel rechtstreeks op de netwerkkaart in uw computer aansluiten, of gewoon contact opnemen met de ondersteuningsdienst van uw provider met een vraag over het adres van de standaardgateway.

Aanbevolen: