Hoe U Uw Computerscherm Aanzet

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Computerscherm Aanzet
Hoe U Uw Computerscherm Aanzet

Video: Hoe U Uw Computerscherm Aanzet

Video: Hoe U Uw Computerscherm Aanzet
Video: How to Fix Sideways Computer Screen Display | Rotate Window 2024, Mei
Anonim

Een monitor is het belangrijkste onderdeel van een computer, zonder welke de systeemeenheid simpelweg in een dode doos verandert. Als de monitor niet is aangesloten, is er geen werk mogelijk. Daarom is het erg belangrijk om hem goed op uw computer aan te sluiten en te configureren.

Hoe u uw computerscherm aanzet
Hoe u uw computerscherm aanzet

instructies:

Stap 1

In moderne computers vereist het inschakelen van de monitor bijna geen gebruikersinteractie, omdat alles automatisch gebeurt. Als uw computer al is gemonteerd en eerder is ingeschakeld in de bedrijfsmodus, drukt u gewoon op de aan/uit-knop op het voorpaneel van de monitor. Soms wordt de inscriptie vervangen door een klein cirkelvormig pictogram met een verticaal streepje. In de meeste gevallen is zelfs deze stap echter niet vereist, omdat de meeste gebruikers de monitor niet uitschakelen voordat ze de computer hebben uitgeschakeld.

Stap 2

Als uw computer volledig nieuw en gedemonteerd is, sluit u voordat u aan het werk gaat alle benodigde componenten en allereerst de monitor aan. Haal hiervoor de monitor uit de originele verpakking en plaats deze op de meegeleverde standaard.

Stap 3

Nadat u ervoor heeft gezorgd dat de monitor stevig op de standaard is bevestigd, verwijdert u de meegeleverde kabels. Onthoud dat elke monitor altijd twee kabels gebruikt: de voedingskabel, die de monitor van stroom voorziet, en de interfacekabel, die de monitor op de computer aansluit. Het wordt aangesloten op de videokaartconnector.

Stap 4

Sluit eerst de monitorkabel aan (die op de videokaart wordt aangesloten). Zoek de videokaartconnector aan de achterkant van de systeemeenheid. In de regel bevindt het zich in het onderste deel van de behuizing en ziet het eruit als een langwerpige strip met een vrouwelijke connector, dat wil zeggen met speciale groeven voor inkomende pluggen.

Stap 5

Kijk naar de kabels die bij uw monitor zijn geleverd en kies degene met de juiste stekker. Zoek de connector aan de achterkant van de monitor voor deze kabel. Bijzonder aan deze kabel is de plug, die is voorzien van twee schroeven voor bevestiging aan de connector. Sluit hem aan op de monitor en op de uitgang van de videokaart.

Stap 6

Steek nu de stekker in het stopcontact. Er zijn twee soorten stroomkabels: kabels die rechtstreeks op een stopcontact worden aangesloten (ze hebben een standaard stekker) en kabels die via de systeemeenheid naar buiten gaan. Het vinden van de benodigde aansluiting voor de aansluiting is vrij eenvoudig: laat u leiden door de vorm van de connectoren, die voor verschillende kabels verschillend zijn.

Stap 7

Voer bij het aansluiten van kabels op de systeemeenheid alle handelingen zorgvuldig uit, zonder gebruik van fysieke kracht, om de connectorpinnen niet te beschadigen. Zorg ervoor dat alle kabels correct zijn aangesloten en dat de aansluitingen stevig vastzitten. Zet vervolgens de computer aan en druk op de aan/uit-knop op het monitorpaneel. Als alles correct is gedaan, verschijnt er een afbeelding op het beeldscherm en wordt het besturingssysteem automatisch geladen.

Aanbevolen: