Hoe U De Rekenmachine Op Uw Computer Aanzet

Inhoudsopgave:

Hoe U De Rekenmachine Op Uw Computer Aanzet
Hoe U De Rekenmachine Op Uw Computer Aanzet

Video: Hoe U De Rekenmachine Op Uw Computer Aanzet

Video: Turn on your PC from Internet | NETVN 2022, December
Anonim

Desktopcomputers, en meer nog laptops, worden vaak minachtend of gekscherend een grote rekenmachine, typemachine, enz. genoemd. Hoe het ook zij, maar programma's voor typen en computergebruik zijn in elke versie van het besturingssysteem en deze toepassingen worden bijna vaker gebruikt dan alle andere. Daarom verbergen de fabrikanten de link naar bijvoorbeeld de lancering van de rekenmachine niet te ver.

Hoe u de rekenmachine op uw computer aanzet
Hoe u de rekenmachine op uw computer aanzet

Het is nodig

Windows-besturingssysteem

instructies:

Stap 1

Druk op de Win-toets of klik op de knop "Start" om het hoofdmenu van het besturingssysteem uit te vouwen. Klik op de map Alle programma's of houd de muisaanwijzer er twee seconden boven - de map wordt in beide gevallen geopend en u ziet een lange lijst met alle inhoud. Scrol helemaal naar beneden om het gedeelte 'Standaard' te vinden en uit te vouwen. Het bevat een link om de gewenste toepassing ("Rekenmachine") te starten - klik erop. De volgende keer dat u begint, hoeft u niet de hele reeks acties te herhalen, omdat de link "Calculator" aanwezig zal zijn in de lijst met recent gebruikte applicaties - u ziet deze onmiddellijk nadat u het hoofdmenu van het besturingssysteem hebt geopend.

Stap 2

In moderne versies van Windows is het handig om de interne zoekmachine te gebruiken om dit programma uit te voeren. Net als bij de vorige methode, opent u het hoofdmenu van het besturingssysteem en begint u onmiddellijk het woord "rekenmachine" te typen vanaf het toetsenbord. Na de tweede letter verschijnt de gewenste link in de lijst met zoekresultaten. Om het te activeren, drukt u gewoon op de Enter-toets of klikt u op het label met de muisaanwijzer.

Stap 3

Een andere methode kan worden geïmplementeerd met behulp van het dialoogvenster voor het starten van het programma. Om het te openen, selecteert u de opdracht Uitvoeren in het hoofdmenu van Windows of gebruikt u de Win + R-sneltoetsen die aan deze opdracht zijn toegewezen. Typ vervolgens de naam van het uitvoerbare bestand van de rekenmachine - calc. Klik op de OK-knop of druk op de Enter-toets. Deze methode werkt in alle versies van het besturingssysteem van de afgelopen 15 jaar, en in de laatste twee, 7 en Vista, kan het aanroepen van het dialoogvenster voor het starten van het programma worden vervangen door de hierboven beschreven ingebouwde zoekmachine te gebruiken. Voer de naam van het programmabestand (calc) in het venster in het hoofdmenu in en u ziet een link naar dit bestand (calc.exe) in de enige regel van het zoekresultaat. Druk op Enter om het programma uit te voeren.

Populair per onderwerp