Hoe Een Laptopvoeding Te Repareren?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Laptopvoeding Te Repareren?
Hoe Een Laptopvoeding Te Repareren?

Video: Hoe Een Laptopvoeding Te Repareren?

Video: Hoe Een Laptopvoeding Te Repareren?
Video: laptop charger repairing 2024, Mei
Anonim

Een specifieke categorie problemen met mobiele computers houdt verband met een probleem met de stroomvoorziening. Meestal worden deze storingen veroorzaakt door onjuiste behandeling van het apparaat en bedrading van slechte kwaliteit in de kamer.

Hoe een laptopvoeding te repareren?
Hoe een laptopvoeding te repareren?

Het is nodig

  • - schaar;
  • - isolatieband;
  • - mes;
  • - soldeerbout.

instructies:

Stap 1

Zoek eerst de oorzaak van het probleem. De meeste voedingen voor mobiele computers bestaan uit twee elementen: een transformator die een stabiele spanning levert en een kabel die het apparaat verbindt met een laptop. Controleer met een tester welk element instabiel is.

Stap 2

Haal de stekker uit het stopcontact. Demonteer de behuizing van het apparaat. Onthoud dat dit artikel geen schroeven bevat. Bevestig nogmaals dat het probleem in de draad zit, en niet de transformator zelf, door de contacten te controleren met een tester.

Stap 3

Koop een nieuwe voedingskabel. Zorg ervoor dat het de juiste hoeveelheid binnenkernen bevat. Sluit de nieuwe kabel aan op de transformator die de oude vervangt. In dit geval is het erg belangrijk om elke specifieke draad correct aan te sluiten.

Stap 4

Zet de unit in elkaar en omwikkel deze met isolatietape. Als je voorzichtig genoeg was om het blok te demonteren, lijm dan de helften van de behuizing aan elkaar. De tweede methode is minder veilig, omdat: kan ertoe leiden dat de voeding tijdens bedrijf opengaat.

Stap 5

Als het probleem zit in de draad die de voeding met de laptop verbindt, koop dan een nieuwe connector. Meestal is het dit onderdeel van het apparaat dat kapot gaat. Controleer of de connector op het apparaat defect is, niet de mobiele computer.

Stap 6

Knip de kabel af op een afstand van 5-10 cm van de connector. Soldeer een nieuwe adapter. Houd er rekening mee dat laptops van sommige bedrijven zeer specifieke slots hebben voor het aansluiten van een voeding.

Stap 7

Als u de levensduur van de batterij wilt verlengen, steekt u de kabels in een plastic buis voordat u de draden soldeert. Isoleer elke afzonderlijke kern. Schuif de tube zo dat deze de kwetsbare plekken bedekt. Zet het vast met elektrische tape.

Stap 8

Mocht de oorzaak van de storing een storing in de transformator zijn, schaf dan een nieuwe voeding aan. Kies een universele adapter met een grote keuze aan afneembare connectoren. Let op de mogelijkheid om de uitgangsspanning te wijzigen.

Aanbevolen: