Hoe Het Verborgen Mapkenmerk Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Verborgen Mapkenmerk Te Verwijderen
Hoe Het Verborgen Mapkenmerk Te Verwijderen

Video: Hoe Het Verborgen Mapkenmerk Te Verwijderen

Video: Hoe Het Verborgen Mapkenmerk Te Verwijderen
Video: Verborgen bestanden en mappen weergeven op Windows 10 2024, April
Anonim

In het Microsoft Windows-besturingssysteem heeft de gebruiker de mogelijkheid om de weergave van bestanden en mappen aan te passen. Ze kunnen zowel zichtbaar als beschikbaar zijn voor verschillende acties, en onzichtbaar. Het hangt allemaal af van de parameters van een bepaald bestand of bepaalde map. Als u het kenmerk Verborgen uit een map wilt verwijderen, voert u een paar stappen uit.

Hoe het verborgen mapkenmerk te verwijderen
Hoe het verborgen mapkenmerk te verwijderen

instructies:

Stap 1

Maak eerst je verborgen map zichtbaar. Roep hiervoor het onderdeel "Mapeigenschappen" aan. Dit kan op verschillende manieren. Klik op de knop "Start" en selecteer "Configuratiescherm" in het menu. Klik in de categorie "Vormgeving en thema's" met de linkermuisknop op het pictogram "Mapopties".

Stap 2

Een andere variant. Open een willekeurige (zichtbare) map vanuit elke map op uw computer. Selecteer in de bovenste menubalk Extra. Klik in het vervolgkeuzemenu met de linkermuisknop op het item "Mapopties". Er wordt een nieuw dialoogvenster geopend.

Stap 3

Ga in het geopende venster naar het tabblad "Bekijken". Gebruik de schuifbalk in het gedeelte Geavanceerde opties om het item Verborgen bestanden en mappen te vinden. Plaats een markering in het veld tegenover het opschrift "Verborgen bestanden en mappen weergeven".

Stap 4

Vaak zijn er verborgen systeembestanden en mappen waartoe uw besturingssysteem toegang heeft wanneer het actief is. Als de gewenste map tot de systeemcategorie behoort, kunt u in hetzelfde venster ook het selectievakje in de regel "Beveiligde systeembestanden verbergen (aanbevolen)" uitschakelen. Deze actie is niet nodig, de weergave van systeembestanden en mappen kan worden geconfigureerd in het Windows-mapvenster.

Stap 5

Nadat u wijzigingen heeft aangebracht, klikt u op de knop "Toepassen" in het eigenschappenvenster om de nieuwe instellingen van kracht te laten worden en sluit u het venster door op de knop OK of op het [x]-pictogram in de rechterbovenhoek van het venster te klikken.

Stap 6

Ga naar de map waar uw verborgen map zich bevindt. Na het wijzigen van de instellingen wordt het doorschijnend. Klik met de rechtermuisknop op het mappictogram en selecteer Eigenschappen in het vervolgkeuzemenu. Er wordt een nieuw dialoogvenster geopend.

Stap 7

Ga in het geopende venster "Eigenschappen: [naam van uw map]" naar het tabblad "Algemeen" en verwijder de markering uit het veld tegenover het opschrift "Verborgen" in het gedeelte "Attributen". Pas de nieuwe instellingen toe door op de knop "Toepassen" te klikken, sluit het eigenschappenvenster met een van de hierboven beschreven methoden.

Aanbevolen: