Hoe 2 Joysticks In Te Stellen

Inhoudsopgave:

Hoe 2 Joysticks In Te Stellen
Hoe 2 Joysticks In Te Stellen

Video: Hoe 2 Joysticks In Te Stellen

Video: Hoe 2 Joysticks In Te Stellen
Video: Использование 2 джойстиков (геймпадов) 2024, Mei
Anonim

Hoeveel games er ook op de pc worden uitgebracht, het zal nooit een volwaardig gameplatform worden, zoals consoles. En daarom kan het opzetten van een machine voor games problematisch zijn: er ontstaan bijvoorbeeld vaak problemen bij het tegelijkertijd aansluiten van twee gamepads.

Hoe 2 joysticks in te stellen
Hoe 2 joysticks in te stellen

instructies:

Stap 1

Pas elke controller afzonderlijk aan. Sluit het apparaat aan op een pc, installeer de benodigde software. Het programma moet onder andere worden geïnstalleerd om het apparaat te kalibreren: voer het uit en controleer de werking van alle functies.

Stap 2

Het is hoogst onwenselijk om twee draadloze gamepads te hebben, vooral een van hetzelfde model. De ontvanger kan het eerste signaal niet van het tweede onderscheiden; of het tweede signaal kan interfereren. Raadpleeg het technische ondersteuningsforum van de fabrikant. In de meeste gevallen is het probleem echter onoplosbaar.

Stap 3

Controleer het communicatietype van het apparaat. Er zijn twee verbindingsopties: DirectInput (ouder) en Xinput (nieuwer). Het is zeer waarschijnlijk dat een gamepad die na 2010 is uitgebracht, Xinput gebruikt of de mogelijkheid heeft om te schakelen.

Stap 4

Niet alle games ondersteunen beide invoermethoden. Crimsonland is bijvoorbeeld uitgebracht vóór de komst van Xinput en herkent daarom geen apparaten die in deze modus werken. Aan de andere kant laten nieuwe games vaak opzettelijk verouderde systemen (zoals Super Meat Boy) achterwege. Een goed voorbeeld is de Shank-serie, waarin beide controlemethoden gelukkig naast elkaar bestaan. Zorg ervoor dat elke joystick correct werkt in een bepaald spel.

Stap 5

Als alle andere dingen gelijk zijn, zullen games twee gamepads tegelijkertijd correct herkennen. Als de fout regelmatig optreedt, conflicteren de apparaten met elkaar (ze zijn waarschijnlijk van verschillende fabrikanten). Om het probleem op te lossen, kan het helpen om de hierboven beschreven invoermethoden te wijzigen: probeer hardware (met een schakelaar op de achterkant van de gamepad) of software (door extra software te installeren) om de joysticks te laten werken met verschillende technologieën.

Stap 6

Integendeel, als er een fout optreedt in een enkel spel, dan is de kans groot dat dit laatste kan werken met slechts één invoermethode op een enkel moment. Rayman Origins herkent bijvoorbeeld twee gamepads niet zolang ze "asynchroon" zijn. Zodra beide apparaten naar dezelfde modus worden geschakeld (beide - DirectInput of beide Xinput), begint het spel correct te werken.

Aanbevolen: