De Perfecte Laptop Voor Een Programmeur In

Inhoudsopgave:

De Perfecte Laptop Voor Een Programmeur In
De Perfecte Laptop Voor Een Programmeur In

Video: De Perfecte Laptop Voor Een Programmeur In

Video: De Perfecte Laptop Voor Een Programmeur In
Video: Top 5 Best Laptops 2014 2024, Mei
Anonim

Tegenwoordig zijn er een groot aantal verschillende modellen en complete sets laptops, maar ze voldoen niet altijd aan de verwachtingen en het is vooral moeilijk om een goede laptop te vinden om te programmeren.

De perfecte laptop voor een programmeur in 2014
De perfecte laptop voor een programmeur in 2014

Programmeurs zijn mensen die voor hun werk een mobiel en krachtig apparaat kiezen. Meestal moeten ze niet alleen thuis of op kantoor werken, maar ook tijdens de reis. Een stationaire computer is natuurlijk niet geschikt voor dit soort activiteiten, dus wordt gekozen voor een laptop. Zoals je weet hebben laptops niet altijd goede hardware, maar in ieder geval kan bijna iedereen precies kiezen wat hij nodig heeft.

Hoe een laptop kiezen?

Ten eerste moet de programmeur letten op de grootte van de laptop, op zijn diagonaal. Natuurlijk zullen 15-inch apparaten voor de meesten omvangrijk zijn en het zal gewoon onhandig zijn om zo'n "reus" bijvoorbeeld tijdens een reis aan te pakken. De beste optie is een 13"-laptop, hoewel zelfs deze voor sommigen misschien te groot lijkt.

Daarnaast speelt het gewicht van de laptop in dit geval ook een grote rol. Het zal behoorlijk moeilijk zijn om apparaten te dragen die 2,5 of meer kilogram wegen (vooral als je lange afstanden van huis naar je werk moet reizen). Kies daarom het beste voor een computer die niet meer dan 1,5 kilogram weegt.

Vergeet natuurlijk niet de gebruikte componenten en internet. Natuurlijk zullen deze parameters in elk model anders zijn, maar misschien bepaalt elke programmeur ze onafhankelijk (afhankelijk van de taken die hij moet oplossen). Bovendien zou de laptop minimaal 4 uur opgeladen moeten zijn, en minder kopen voor een programmeur heeft gewoon geen zin.

Geschikte modellen

Drie laptopmodellen zijn ideaal voor dergelijke verzoeken. Dit zijn: HP ProBook 4310 (gewicht: 2 kg, videokaart: HD 4330, batterijduur: 4 uur, processor: C2D 2Ghz-2,5Ghz), Acer Timeline / TravelTime 3810 (gewicht: 1,65 kg, videokaart: HD 4330, werktijd zonder opladen: 8 uur, processor: C2D 1,4 Ghz) en ASUS UL30VT (gewicht: 1,5 kg, videokaart: GF 210, gebruiksduur zonder opladen: 8 uur, processor: C2D 1,3 (1,7) Ghz). Elk van deze laptops kost ongeveer 30 duizend roebel, maar welke is beter om te kiezen?

De eerste laptop is inferieur qua gewicht en videokaart. Het belangrijkste voordeel is alleen de processor, dus men kan ervan uitgaan dat deze onmiddellijk "uitvalt". Wat betreft de tweede optie, deze laptop heeft slechts één nadeel: een geïntegreerde videokaart, die van mindere kwaliteit is dan de laatste computer.

Als gevolg hiervan is er nog maar één over: de ASUS UL30VT. Deze computer is vrij licht van gewicht (vergeleken met andere), zonder opladen kan hij 8 uur werken, en dankzij de videokaart en processor kun je een aantal moderne games en verschillende grafische applicaties draaien die veel van de systeembronnen eisen. Natuurlijk bepaalt iedereen zelfstandig de belangrijkste parameters voor een laptop en maakt iedereen zijn uiteindelijke keuze, maar misschien is deze optie het meest geschikt voor de meeste programmeurs.

Aanbevolen: