Hoe Kies Je Een Goede Harde Schijf?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Goede Harde Schijf?
Hoe Kies Je Een Goede Harde Schijf?

Video: Hoe Kies Je Een Goede Harde Schijf?

Video: Hoe Kies Je Een Goede Harde Schijf?
Video: 32 externe SSD's getest: dit zijn onze aanraders! 2024, April
Anonim

De belangrijkste opslagplaats van informatie in een stationaire en mobiele computer is de harde schijf. Het kiezen van het juiste apparaat kan de prestaties van uw besturingssysteem verbeteren.

Hoe kies je een goede harde schijf?
Hoe kies je een goede harde schijf?

instructies:

Stap 1

Begin met het kiezen van een vormfactor voor een harde schijf. Voor stationaire computers worden 3,5-inch harde schijven met IDE- en SATA-interfaces gebruikt. Laptops gebruiken kleinere exemplaren van deze schijven, met een 2,5-inch vormfactor.

Stap 2

Als u uw nieuwe harde schijf niet als uw primaire apparatuur wilt gebruiken, kunt u overwegen een externe schijf aan te schaffen. Door het gebruik van dit apparaat heeft u in elke situatie de benodigde informatie bij de hand.

Stap 3

Ontdek de grootte van uw harde schijf. Er moet meteen worden opgemerkt dat dit verre van het belangrijkste kenmerk van het apparaat is. Koop een harde schijf met meer opslagruimte als u zeker weet dat u de beschikbare ruimte optimaal zult benutten.

Stap 4

Besteed speciale aandacht aan de snelheid van de harde schijf. Dit is een zeer belangrijke parameter. Harde schijven met lage lees- en schrijfsnelheden kunnen de prestaties van uw computer verminderen. Deze eigenschap is direct afhankelijk van het spiltoerental.

Stap 5

Voor een kantoorcomputer is een harde schijf met een spilsnelheid van 5400-5900 rpm best geschikt. Deze apparaten maken relatief weinig geluid en verbruiken minder stroom. Kies voor een krachtige gaming-pc een harde schijf van 7200 RPM of meer.

Stap 6

Controleer het type harde schijf-interface. SATA harde schijven zijn onderverdeeld in verschillende categorieën. Hoe nieuwer het type harde schijf, hoe sneller het apparaat gegevens overdraagt. Om met moderne pc's te werken, moet u een schijf gebruiken met een cache van 16-32 MB.

Stap 7

Er zijn speciale "systeem" harde schijven. Ze hebben in de regel een relatief kleine hoeveelheid geheugen, maar ze zijn begiftigd met een zeer hoge informatieoverdrachtssnelheid. Schaf deze harde schijf aan als u van plan bent hem op een krachtige computer aan te sluiten. Dit zorgt voor de kwaliteit van het besturingssysteem.

Aanbevolen: