Hoe Kies Je Een Fotoprinter

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Fotoprinter
Hoe Kies Je Een Fotoprinter

Video: Hoe Kies Je Een Fotoprinter

Video: Hoe Kies Je Een Fotoprinter
Video: How To Make The BEST Man Fish PHOTO! 2024, April
Anonim

Veel mensen denken direct na de aanschaf van een digitale camera aan de aanschaf van een fotoprinter. Niet iedereen kan het zich immers veroorloven om regelmatig foto's te maken naar het laboratorium. Door een eigen fotoprinter te kopen, bespaart u aanzienlijk op het afdrukken van foto's. Bovendien is dit apparaat uiterst noodzakelijk voor die mensen die creatief zijn in fotografie, het als hun hobby beschouwen. Het probleem is echter dat je in winkels een enorm assortiment aan fotoprinters tegenkomt en dat het nogal moeilijk is om de juiste te kiezen. De volgende tips helpen je hierbij.

Hoe kies je een fotoprinter
Hoe kies je een fotoprinter

instructies:

Stap 1

Met kleursublimatiefotoprinters kunt u thuis afdrukken van tijdschriftkwaliteit maken. In tegenstelling tot inkjetapparaten wordt de resulterende foto niet gevormd uit stippen, maar uit gelijkmatig gearceerde gebieden die in totaal 16 miljoen tinten kunnen weergeven. Qua printsnelheid verschilt dit type fotoprinter niet van hun inkjet tegenhangers, ondanks dat het beeld drie keer door het toestel wordt gehaald. Bovendien is het resultaat een foto die beschermd is tegen vocht of vervaging.

Stap 2

In principe zijn thermische sublimatie fotoprinters ontworpen om standaard 10x15 foto's af te drukken. Liefhebbers van panoramafotografie kunnen echter kiezen voor een toestel met een printoppervlak van 100x200mm.

Stap 3

Elke fotoprinter is uitgerust met een kleurendisplay. Voordat u echter een scherm kiest, moet u beslissen hoe u foto's gaat verwerken en afdrukken - vanaf een computer of rechtstreeks vanaf een camera. Als u van plan bent rechtstreeks vanaf digitale media af te drukken, geldt hoe hoger de schermresolutie, hoe beter. Het is nog handiger om foto's te verwerken en te bekijken op displays met instelbare kantelhoek.

Stap 4

Voor degenen die graag foto's rechtstreeks vanaf een digitaal apparaat afdrukken, is direct print-technologie absoluut noodzakelijk. Hiermee kunt u bijna elk apparaat via een USB-poort op een fotoprinter aansluiten en foto's bewerken met behulp van de interface van de camera zelf.

Stap 5

Bepaal voordat u een fotoprinter aanschaft welke geheugenkaart u het meest gebruikt, welk besturingssysteem u gebruikt, of u van plan bent foto's af te drukken vanaf uw mobiele telefoon. Het hangt allemaal af van hoeveel de juiste keuze je maakt bij de aanschaf van een fotoprinter.

Stap 6

Een dye-sublimatieprinter is een vrij compact apparaat waarmee je bijna overal foto's kunt printen. Probeer het model te kiezen dat het beste bij uw mobiliteitsvoorkeuren past.

Aanbevolen: