Hoe Kies Je Een Kindercomputer?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Kindercomputer?
Hoe Kies Je Een Kindercomputer?

Video: Hoe Kies Je Een Kindercomputer?

Video: Hoe Kies Je Een Kindercomputer?
Video: How to Choose a Kids' Computer 2024, Mei
Anonim

De aanschaf van een kindercomputer wordt bepaald door vele nuances. De belangrijkste is natuurlijk de leeftijd van het kind. Fabrikanten hebben gezorgd voor zowel de kleinste - 3-5 jaar oud, die speelgoedlaptops voor hen uitbracht, als oudere kinderen, en produceerde goedkope computers met vrij brede mogelijkheden. De keuze voor een kindercomputer moet zorgvuldig en redelijk worden benaderd, met een heel duidelijk beeld van het doel waarvoor deze wordt aangeschaft.

Hoe kies je een kindercomputer?
Hoe kies je een kindercomputer?

instructies:

Stap 1

3 tot 7 jaar oud. Als uw kind in deze leeftijdscategorie valt, is een speelgoedlaptop de beste keuze. De mogelijkheden zijn voldoende voor het kind om interactieve games te leren spelen, puzzels te maken, kennis te maken met cijfers, letters, enz. Tijdens het spel leert het kind de technieken van het werken op de computer en het gebruik van het toetsenbord. Dit is een goed educatief en ontwikkelingsspeelgoed.

Koop liever een speelgoedlaptop van bekende merken, want toonaangevende fabrikanten van elektrische apparatuur voldoen aan alle strenge eisen voor producten voor kinderen. Zo wordt Disney Netpal (VS) beschouwd als een van de beste merken kinderlaptops, maar goedkoop is het niet. Meer budgetopties zijn notebooks Vtech Nitro, Vtech V Smile, Oregon Scientific Batman PowerWing Laptop, enz. U kunt zich concentreren op binnenlandse modellen (bijvoorbeeld de Moskouse speelgoedfabriek "Ogonyok") of modellen van gezamenlijke productie (Frankrijk / China, computers Vtech Assepoester, Vtech Vinnie, Vtech Bliksem McQueen).

Stap 2

7 tot 14 jaar oud. U moet beslissen wat het beste is voor uw kind - een laptop of een desktopcomputer. Een laptop heeft een groot voordeel: mobiliteit (u kunt hem meenemen naar de datsja, naar vrienden, enz.), Maar een stationaire computer met dezelfde configuratie kost u minder.

Als u van plan bent een computer "serieus en voor lange tijd" te kopen en deze binnen een paar jaar niet te veranderen, kies dan voor krachtigere opties op basis van moderne 2-core Intel® Core ™ 2 Duo-processors, of de populaire Core i3, Core i5-families … Dankzij deze systemen kan uw kind niet alleen 3D-games spelen, maar ook de meeste serieuze toepassingen gebruiken.

Wat andere parameters betreft, heeft uw kind voor deze periode 1 GB RAM nodig (een garantie voor een goede werksnelheid) en 80 GB harde schijfcapaciteit (voldoende ruimte om films, muziek, games, educatieve programma's, enz. Op te slaan)..

Asus Eee PC, OLPC XO-1, Toshiba Satellite L635 Kids PC, Intel Classmate PC en anderen worden beschouwd als de beste merken laptops voor kinderen van de basisschool en middelbare school. De kosten bedragen vanaf $ 100 en meer. Let bij het kiezen op de opties die voor u het belangrijkst zijn en koop het juiste model.

Stap 3

Vanaf 14 jaar en ouder. U kunt geld besparen en niet te veel betalen voor hoogwaardige, dure componenten als uw kind van plan is de computer alleen voor school te gebruiken. Het is echter onwaarschijnlijk dat dit bij hem past, hij droomt zeker van een computer waarop hij kan spelen. En dit zijn totaal verschillende parameters. Bespreek vooraf alle nuances met uw kind.

In ieder geval moet eraan worden herinnerd dat het leven van een ouderejaarsstudent beladen is met grote stress op school en beperkte tijd voor voorbereiding. Dit vereist dat hij extreem mobiel is. Hiermee rekening houdend, is de beste optie om een goedkoop laptopmodel te kopen met een dual-coreprocessor, wifi, een goede videokaart, een standaard 15-inch scherm en de nodige communicatiepoorten voor een kind van 14 jaar en ouder. De kracht van zo'n laptop maakt het mogelijk om elk programma te starten dat een student nodig heeft, en geeft hem ook de mogelijkheid om populaire games te spelen.

Ben je van plan een desktop pc te kopen, kies dan voor de universele configuratie op basis van de AMD Athlon X2 / Phenom X3 2-core processor of Core 2 Duo. RAM is voldoende 2 GB, 500 GB harde schijf capaciteit en een beeldschermdiagonaal van 17 inch. Een dvd-brander is vereist. Een pc die op deze manier is voltooid, kost u 12-15 duizend roebel. Een computer met een vergelijkbare configuratie op het AMD Athlon-64 X2 6000+ platform is iets goedkoper. In dergelijke machines wordt vaak een functioneel moederbord geïnstalleerd, waardoor, indien nodig, de mogelijkheden van het systeem aanzienlijk kunnen worden uitgebreid. Dat wil zeggen, naarmate het kind opgroeit, kan de pc periodiek worden geüpgraded, waardoor het potentieel ervan wordt vergroot.

Aanbevolen: