5 Dingen Die U Moet Weten Over Een SSD-schijf

Inhoudsopgave:

5 Dingen Die U Moet Weten Over Een SSD-schijf
5 Dingen Die U Moet Weten Over Een SSD-schijf

Video: 5 Dingen Die U Moet Weten Over Een SSD-schijf

Video: 5 Dingen Die U Moet Weten Over Een SSD-schijf
Video: Alles wat je moet weten over een SSD | Tip | Paradigit 2024, Mei
Anonim

Een op flash gebaseerde schijf, een SSD genaamd, is goed voor iedereen. Hoge lees-/schrijfsnelheid, geen bewegende delen, direct opstarten van Windows. Maar het heeft ook zijn eigen achilleshiel - een beperkte bron van herschrijfcycli. Vandaar de volgende vijf belangrijke punten.

5 dingen die u moet weten over een SSD-schijf
5 dingen die u moet weten over een SSD-schijf

instructies:

Stap 1

Gebruik geen defragmentatie op deze schijf! Het defragmenteren van dit type schijf helpt op geen enkele manier, omdat ze geen bewegende magnetische koppen hebben. Het lezen van blokken verspreid over verschillende delen van de schijf leidt niet tot een afname van de werksnelheid.

Bovendien is defragmentatie zelfs schadelijk voor SSD's, omdat het een toch al beperkte herschrijfbron verspilt.

Stap 2

Gebruik dit station niet om regelmatig wisselende bestanden op te slaan. Vanwege de beperkte herschrijfmiddelen is het schadelijk voor deze schijf om vaak overschreven bestanden op te slaan. Probeer het wisselbestand, de map met tijdelijke bestanden en de browsercache naar de schijf van een conventioneel magnetisch systeem te sturen.

Stap 3

Vul de SSD niet meer dan 75% van zijn capaciteit. Talloze tests door verschillende specialisten hebben aangetoond dat boven deze markering de snelheid van de schijf sterk wordt verminderd. De reden is dat als er veel vrije ruimte is op een SSD, er veel vrije blokken zijn. En schrijven naar vrije blokken is veel sneller dan schrijven naar gedeeltelijk bezette blokken.

Veel vrije ruimte betekent veel vrije blokken en de schrijfsnelheid is hoger. Weinig ruimte - veel gedeeltelijk gevulde blokken en lagere schrijfsnelheid.

Stap 4

Sla geen grote, zelden benodigde bestanden zoals films en muziek op de SSD op. U krijgt geen winst tijdens het afspelen en er wordt kostbare schijfruimte ingenomen. Sla films indien mogelijk op een andere schijf of externe schijf op. Zo niet, verwijder ze dan direct na het bekijken.

Stap 5

SSD werkt alleen effectief op nieuwe besturingssystemen die in de afgelopen 3 jaar zijn uitgebracht. Dit zijn Windows 7 en 8.1, nieuwe versies van Linux. Op oudere systemen krijgt u geen goede resultaten.

Aanbevolen: