Welke Microfoon Is Beter - Bedraad Of Draadloos

Inhoudsopgave:

Welke Microfoon Is Beter - Bedraad Of Draadloos
Welke Microfoon Is Beter - Bedraad Of Draadloos

Video: Welke Microfoon Is Beter - Bedraad Of Draadloos

Video: Welke Microfoon Is Beter - Bedraad Of Draadloos
Video: Draadloze Microfoon voor Telefoon [Smartphone Video's maken met Rode Wireless Go] 2024, Mei
Anonim

Tegenwoordig worden zowel bedrade als draadloze microfoons gebruikt voor het opnemen van liedjes in de studio of voor entertainment in een karaokebar. Ze hebben specifieke voordelen die de geluidskwaliteit en andere kenmerken kunnen verbeteren. Dus welke microfoon is beter om te kiezen - met of zonder draad?

Welke microfoon is beter - bedraad of draadloos
Welke microfoon is beter - bedraad of draadloos

Bedrade microfoons

De categorie bedrade microfoons omvat apparaten die veel worden gebruikt in opnamestudio's, oefenruimtes, concerten en karaokebars. Ze worden spraakgestuurde apparaten genoemd omdat hun instellingen de menselijke stem zo getrouw mogelijk weergeven. Het belangrijkste voordeel van dergelijke microfoons is de betrouwbare overdracht van het audiosignaal via de microfoondraad naar de geluidsversterker, evenals de afwezigheid van fantoomvoeding.

De microfoon is gemaakt met als doel de kracht van geluid te versterken en op te nemen in speciale studio's.

Een bedrade microfoon is een vrij eenvoudig op luidsprekers gebaseerd apparaat dat is verbonden door een geleidende draad. Op het gebied van zang en muziek zijn de vereisten voor microfoons vrij hoog, omdat hun belangrijkste taak is om het originele geluid nauwkeurig weer te geven.

Bekabelde apparaten zijn ideaal voor studiorepetities waarbij u zich niet door de omtrek van de zaal hoeft te verplaatsen, weg van de stroomvoorziening. Deze categorie microfoons is onderverdeeld in dynamische en condensatormicrofoons - de eerste zijn relatief goedkoop en hebben niet de beste geluidskwaliteit, terwijl de laatste het helderste geluid opnieuw uitzenden, maar als je ze kiest, zijn ze behoorlijk duur.

Draadloze microfoons

Draadloze microfoons bestaan nog niet zo lang, maar hebben snel aan populariteit gewonnen bij zangers, presentatoren, gesproken artiesten en andere telemediafiguren. Met de komst van radiomodellen werden problemen met draden die onder de voeten verstrikt raakten opgelost, en op het hoofd gemonteerde draadloze microfoons maakten het leven van artiesten veel gemakkelijker door hun handen vrij te maken.

Het standaard draadloze microfoonapparaat is een microfoon met een interne voeding en een ontvanger in de vorm van een klein kastje met een antenne.

Een draadloze microfoon is dus een betere aankoop dan een bekabeld apparaat omdat het geluidsgolven door een contactloos systeem uitzendt en ook een relatief grote afstand tot de ontvanger toelaat. Het is het beste om de voorkeur te geven aan draadloze apparaten met een meerkanaals systeem, wat het mogelijk maakt om het apparaat om te bouwen naar vrije frequenties. Let bij het kiezen van een dergelijke microfoon ook op de afmetingen en het gewicht van de geluidsontvanger, die gemakkelijk overal kan worden vervoerd en gemakkelijk kan worden geplaatst.

Aanbevolen: