Een Dvd-schijf Kiezen

Inhoudsopgave:

Een Dvd-schijf Kiezen
Een Dvd-schijf Kiezen

Video: Een Dvd-schijf Kiezen

Video: Een Dvd-schijf Kiezen
Video: External Slim CD DVD-RW Optical Drive Burner Player USB 3.0 White 2024, Mei
Anonim

Lege dvd's of blanco's worden gebruikt om er videobestanden op te branden met behulp van een computer. De kwaliteit van de reproductie van de informatie erop hangt af van de juiste keuze van dergelijke media.

Een dvd-schijf kiezen
Een dvd-schijf kiezen

instructies:

Stap 1

Bepaal bij het kiezen van een dvd hoeveel media je nodig hebt. Het hangt af van wat je gaat branden. De meest voorkomende zijn dvd's van 4,7 gigabyte (4,7 Gb). Er zijn ook schijven van hetzelfde formaat, maar met 8, 5 Gb worden ze tweelaags genoemd. Een ander type is mini-dvd. De hoeveelheid informatie die erop past is 1,4 Gb (1400 Mb). Dvd's zijn verder onderverdeeld in "+" en "-". Het zijn praktisch geen verschillende, moderne schijven lezen en schrijven beide.

Stap 2

Kies het type dvd-schijf afhankelijk van hoe vaak u op deze schijf wilt opnemen. Schijven die slechts één keer bestanden kunnen branden, worden dvd-r's genoemd en schijven die kunnen worden gewist en herschreven, worden dvd-rw's genoemd. Maar zelfs RW-media kunnen niet oneindig vaak worden herschreven. Praktijkervaring leert dat bij zorgvuldige omgang met de schijf deze lang mee kan gaan en u bestanden tot 50 keer kunt overschrijven.

Stap 3

Houd er rekening mee dat elke lege schijf ook kenmerken heeft zoals schrijfsnelheid. Hoe hoger deze is, hoe sneller de gegevens naar het medium worden geschreven. DVD-R-schijven hebben een snelheidsbereik - van 2x tot 16x, DVD-RW-schijven - van 2x tot 8x. Houd bij het kiezen van een schijf voor deze parameter rekening met de prestatiekenmerken van uw schijf.

Stap 4

Let op de verpakking. De schijf kan in een aparte doos worden verkocht, of er komen meerdere stukken schijf op de spindel, in de zogenaamde buis. Er zitten 10, 25, 50 of 100 stuks op de spindel. Hoe meer schijven er in de verpakking zitten, hoe goedkoper elke schijf u zal kosten.

Stap 5

Beoordeel de dekking van de schijven. Het kan gewoon zijn, hierop kun je alleen schrijven met een stift, soms Afdrukbaar - de buitenkant van dergelijke schijven kan worden versierd met een patroon met behulp van een printer die de functie heeft om op schijven af te drukken. Ook kunnen dvd-schijven worden gecoat met Lightscribe - ze kunnen rechtstreeks worden geverfd met het station waarop de schijf wordt gebrand. Er is ook een verbeterde Hardcoated-coating aangebracht op de opneembare zijde van de schijf. Deze coating beschermt de schijf tegen stof en krassen, waardoor deze 10 keer langer meegaat dan normaal.

Aanbevolen: