Een Dvd-rw-station Kiezen

Inhoudsopgave:

Een Dvd-rw-station Kiezen
Een Dvd-rw-station Kiezen

Video: Een Dvd-rw-station Kiezen

Video: Een Dvd-rw-station Kiezen
Video: Leningradskiy Railway Station, Moscow 2024, Mei
Anonim

Elk gekocht apparaat voor een computer moet aan twee voorwaarden voldoen: compatibel zijn met andere componenten en kenmerken hebben die zorgen voor een snelle en comfortabele gebruikerservaring. Dvd-stations zijn geen uitzondering.

Een dvd-rw-station kiezen
Een dvd-rw-station kiezen

instructies:

Stap 1

Misschien is het merk het eerste waar u op moet letten bij het kopen van een dvd-rw-station. De bekendste bedrijven die kwaliteitsschijven produceren, zijn Plextor, ASUS, Pioneer, LG, BenQ, MSI, Sony, Toshiba, Teac. De eerste plaats is terecht van Plextor. De schijven hebben, naast uitstekende eigenschappen en hoge kwaliteit, ook software in de vorm van een set Plextools Professional-hulpprogramma's waarmee tal van tests en aanpassingen mogelijk zijn. Ze zijn echter duurder dan andere merken. Als u geen geld hoeft te besparen, koop dan een Plextor-product. Geef anders de voorkeur aan andere bedrijven. NEC-schijven hebben een slechte reputatie bij gebruikers.

Stap 2

Negeer de productinterface niet. Het komt in twee soorten - PATA (IDE) en SATA. De laatste wordt als sneller beschouwd - althans in theorie. De keuze van de interface moet in de eerste plaats worden bepaald door uw moederbord - welke interfaces en in welke hoeveelheid het heeft. Als je moederbord voldoende SATA-aansluitingen heeft (voor het aansluiten van harde schijven en optische schijven), koop dan een SATA-schijf.

Stap 3

De belangrijkste technische parameter van dvd-rw-drives is de lees- en schrijfsnelheid. Het wordt aangeduid als een nummer met de letter "x". 1x betekent de laagste snelheid - 1385 Kb/s. Schijven met 2x, 4x, 6x zullen respectievelijk snelheden hebben van 2770, 5540, 8310 Kb/s. Probeer niet om een dvd-station te kopen met onbetaalbare snelheden, zoals meer dan 40x. Om dit te kunnen ondersteunen, moet uw computer over de juiste specificaties beschikken. Als het niet "super cool" is, wordt de maximale snelheid van de schijf niet geclaimd.

Stap 4

Schijfstations kunnen een intern en extern ontwerp hebben. De eerste worden in de pc- of laptopbehuizing gestoken, de laatste worden aangesloten via een USB-poort. Let bij het kopen op de vormfactor van de aandrijving. De 5,25-inch is 146 mm breed, wat overeenkomt met de doosbreedte van een standaard pc-behuizing. De laptopschijf is 128 mm breed.

Stap 5

Let bij het kopen op de verpakking. Er zijn twee soorten: Retail en OEM. Dit laatste betekent dat dit een product van een derde partij is die het product alleen uit de aangekochte componenten assembleert. Dit type verpakking heeft geen standaard doos met documentatie, software en diverse componenten in de vorm van kabels, schroeven voor bevestiging, kabels etc. - alles wat een Retail product heeft. Er is geen informatie dat OEM-producten absoluut slechter van kwaliteit zijn dan Retail-apparaten. Maar het is nog steeds handiger om een product te gebruiken met documentatie, software en accessoires. Ook als je hier wat meer voor moet betalen.

Stap 6

Sommige modellen dvd-drives kunnen niet alleen informatie naar de schijf schrijven, maar ook schrijven of schrijven op het oppervlak van de schijf. Met zo'n drive hoef je geen labels op de schijven te plakken met informatie over wat er precies op is opgeslagen. Deze functie heet LightScribe. Er is ook een vergelijkbare Labelflash-functie, maar in tegenstelling tot LightScribe zijn hiervoor speciaal gecoate schijven vereist.

Aanbevolen: