Een Dvd-station Kiezen

Inhoudsopgave:

Een Dvd-station Kiezen
Een Dvd-station Kiezen

Video: Een Dvd-station Kiezen

Video: Een Dvd-station Kiezen
Video: Тестирование dvd привода, test dvd drive windows 10 2024, Mei
Anonim

De levensduur van de schijf is 3-4 jaar, en als gevolg van sterke veranderingen in de parameters van de onderdelen, neemt het aantal lees- en schrijffouten snel toe, wordt de schijf onstabiel en moet deze worden vervangen door een nieuwe.

Een dvd-station kiezen
Een dvd-station kiezen

Het is nodig

Moederbord handleiding, AIDA64 programma

instructies:

Stap 1

Specificeer in de instructies het type interface dat op het moederbord wordt gebruikt om een dvd-station, IDE of SATA aan te sluiten, koop een station met dezelfde connector. Als er geen instructie is, download dan van de officiële website en installeer het AIDA64-programma op uw computer. Voer het programma uit. Selecteer in het linkerdeel van het geopende programmavenster de regel "Moederbord". Selecteer vervolgens het item met dezelfde naam aan de rechterkant van het programmavenster. Lees in de tabel die wordt geopend, tegenover de regel "Systeembord", het type moederbord van de computer. Ontdek het type interface dat op het moederbord wordt gebruikt door het type moederbord.

Stap 2

Geef het type schijf op (schrijven of niet). Houd er rekening mee dat er stations zijn die naar cd's schrijven, maar niet naar dvd's, hoewel ze wel van ze kunnen lezen. Als u de schijf op een laptop gaat vervangen maar het model dat u zoekt niet kunt vinden, schaf dan een externe USB-schijf aan. Kies een schijf van een bekend, bewezen bedrijf. Zorg ervoor dat het geselecteerde station dubbellaagse dvd's kan branden, soms moet u een bestand schrijven dat groter is dan 4,7 gigabyte. Probeer geen geld te besparen, een goedkope schijf kan in eerste instantie onstabiel zijn of snel na installatie gaan rommelen. De beste keuze is een drive die DVD-R DL / DVD + R DL / DVD + RW / DVD-RW / DVD-R / DVD + R / CD-RW / CD + RW / CD-R / CD + R ondersteunt.

Stap 3

Als je niet alleen schijven gaat branden, maar ook gaat kopiëren, koop en installeer dan 2 stations in je computer: een combo en een dvd-rw. Het eerste station werkt goed met cd's en leest dvd's, het tweede station brandt dvd's. In dit geval hoeft de computer de gekopieerde informatie niet op de harde schijf op te slaan en vervolgens naar een lege schijf in dezelfde schijf te schrijven; hij zal rechtstreeks informatie van de ene schijf naar de andere kopiëren.

Aanbevolen: