Linux-functies Voor Gebruikers: Mythen En Realiteit

Linux-functies Voor Gebruikers: Mythen En Realiteit
Linux-functies Voor Gebruikers: Mythen En Realiteit

Video: Linux-functies Voor Gebruikers: Mythen En Realiteit

Video: Linux-functies Voor Gebruikers: Mythen En Realiteit
Video: Want To Save The Planet? Install Linux! 2024, Mei
Anonim

Tot nu toe zijn de besturingssystemen van de Linux-familie omgeven door mythen die voorkomen dat gewone gebruikers met dit handige en praktische besturingssysteem aan de slag kunnen. Laten we de belangrijkste van deze mythen niet vergeten.

Linux-functies voor gebruikers: mythen en realiteit
Linux-functies voor gebruikers: mythen en realiteit

Dankzij de gevestigde normen op het gebied van het ontwikkelen van grafische gebruikersinterfaces, hebben de meeste van de meest populaire grafische shells die worden gebruikt voor het beheren van bestanden en het starten van programma's en programma's in Linux-gebaseerd OS en in Windows OS, praktisch geen significante verschillen. Dit feit maakt het werk van de gebruiker in beide systemen comfortabel genoeg en de gemiddelde gebruiker voelt niet veel ongemak bij het overschakelen van het ene systeem naar het andere.

De software die in de betreffende besturingssystemen wordt gebruikt, lijkt sterk op elkaar. Veel organisaties gebruiken het standaard gratis softwarepakket al lang als hun bedrijfsstandaard. Het bevat programma's die oorspronkelijk zijn ontwikkeld als platformonafhankelijke software. Onder hen zijn populaire zoals LibreOffice (kantoorsuite, analoog van Microsoft Office), Gimp (raster grafische editor, analoog van Adobe Photoshop), Mozilla Firefox en Google Chrome (programma's voor surfen op internet), VLC (multimediaspeler), enz.

Uit al het bovenstaande kunnen we concluderen dat er voor een getrainde gebruiker niet veel verschil is in welk besturingssysteem te werken.

Het belangrijkste verschil tussen de beschouwde besturingssystemen zit in hun architectuur en ideologie. Dankzij hun architectuur zijn op Linux gebaseerde besturingssystemen in staat om kwaadaardige software met succes te weerstaan, waar Windows helaas niet op kan bogen.

Laten we dit probleem in meer detail bekijken. Er is een mythe dat op Linux gebaseerde besturingssystemen niet vatbaar zijn voor malware-infecties, maar dit is niet het geval. Het is goed mogelijk dat de gebruiker schadelijke software downloadt en uitvoert die met succes in het gebruikersprofiel werkt, maar, in tegenstelling tot het Windows-besturingssysteem, de prestaties van het hele systeem niet kan beïnvloeden. Het kwaadaardige programma hoeft alleen tevreden te zijn met de gegevens van de gebruiker die het vanwege zijn domheid heeft gelanceerd, dus het is handig om ook antivirussoftware op Linux-besturingssystemen te installeren.

Dankzij zijn architectuur kan Linux OS jarenlang zonder ernstige storingen werken, waardoor het een ideale oplossing is, niet alleen voor thuisgebruik, maar ook voor servers en werkstations van organisaties.

Een ander belangrijk verschil voor de gebruiker van het Linux-besturingssysteem van het Windows-besturingssysteem is de ideologie en het model van OS-licenties. De meeste software die onder het Linux-besturingssysteem is geschreven, wordt geleverd met een GPL-licentie, inclusief het besturingssysteem zelf, waarmee u dergelijke software voor zowel persoonlijke als commerciële doeleinden kunt gebruiken, wat de eigenaar bespaart van onnodige hoofdpijn in verband met verschillende wetgevingshandelingen met betrekking tot intellectueel eigendom rechten en royalty's. Dit maakt Linux-gebaseerde besturingssystemen steeds populairder, zowel voor persoonlijk gebruik (ook voor commerciële doeleinden) als in het bedrijfsleven.

Trouwens, nog een "ongemak" voor Linux-gebruikers (gebrek aan verschillende games) behoort ook tot het verleden. Voor Linux-systemen van tegenwoordig kun je steeds meer interessante en mooie spellen vinden, evenals met succes spellen uitvoeren die voor Windows zijn geschreven.

Aanbevolen: