Wat Is Een Phablet?

Wat Is Een Phablet?
Wat Is Een Phablet?

Video: Wat Is Een Phablet?

Video: Wat Is Een Phablet?
Video: WHAT IS THE PHABLET? 2024, Mei
Anonim

Het woord 'phablet' komt ons nog niet erg bekend voor, al zijn de toestellen zelf al enkele jaren op de markt.

Wat is een phablet?
Wat is een phablet?

Deze naam is voortgekomen uit de toevoeging van de woorden telefoon (telefoon) en tablet (tablet). Dat wil zeggen, een phablet is een soort grote smartphone die eruitziet als een middelgrote tablet, maar waarmee je via een simkaart kunt bellen en sms'en. Dienovereenkomstig kunt u ook mobiel internet op de phablet gebruiken, maar dit is niet het fundamentele verschil met tablets.

Phablets bevatten meestal apparaten met een scherm van ongeveer 6-7 inch. Het is compact genoeg voor elke tas, zelfs een kleine damestas, maar tegelijkertijd is het handig om het te gebruiken voor games, informatie zoeken op internet, werken met de eenvoudigste documenten, programma's, video's bekijken en naar muziek luisteren.

Natuurlijk vindt niet iedereen het prettig om door zo'n groot apparaat te praten, maar dit probleem wordt opgelost met een headset, bedraad of draadloos. Maar echt handig is het niet om zo'n grote smartphone met één hand te bedienen. Maar zelfs hier dachten de fabrikanten aan de gebruikers - op dit soort smartphones is het mogelijk om over te schakelen naar de bedieningsmodus met één hand (links of rechts), dat wil zeggen dat alle bedieningselementen op het scherm zo bewegen alsof het scherm is 4-5 inch.

Wat is een phablet? Instelling met één hand
Wat is een phablet? Instelling met één hand

Moet je een phablet kopen? Het is noodzakelijk om deze vraag te beantwoorden, afhankelijk van de behoeften van de gebruiker. Naar mijn mening is de phablet juist handig als een "drie-in-één" apparaat, omdat je met zo'n gadget niet apart een telefoon, een tablet met de nodige informatie, programma's en entertainment hoeft aan te schaffen en mee te nemen, een navigator. Het maakt het leven juist gemakkelijker door zijn veelzijdigheid, dus er zal in de toekomst ongetwijfeld veel vraag naar zijn.

Overigens draait de overgrote meerderheid van de phablets op het Android-besturingssysteem. Apple bracht zijn grote smartphone slechts een jaar geleden uit.

Aanbevolen: