Wat Is Een E-boek?

Inhoudsopgave:

Wat Is Een E-boek?
Wat Is Een E-boek?

Video: Wat Is Een E-boek?

Video: Wat Is Een E-boek?
Video: Onderzoek: Beter lezen door een e-boek 2024, April
Anonim

Een e-book is een speciale tabletcomputer die wordt gebruikt om tekstuele informatie weer te geven die elektronisch is opgeslagen. Deze term wordt niet alleen gebruikt voor het leesapparaat zelf, maar ook voor boeken die in elektronische vorm zijn opgenomen.

Wat is een e-boek?
Wat is een e-boek?

instructies:

Stap 1

Het belangrijkste verschil tussen de e-reader en andere tabletcomputers is de aanwezigheid van veel minder functies, maar tegelijkertijd een aanzienlijke toename van de batterijduur. Dit laatste wordt bereikt met behulp van een speciaal display gemaakt met behulp van E-ink-technologie (elektronisch papier). Zo'n scherm toont meerdere grijstinten en werkt alleen op het moment dat je de pagina omslaat. Er wordt geen energie verbruikt om de huidige tekst weer te geven.

Stap 2

De eerste modellen van deze apparaten verschenen in de jaren 90 van de vorige eeuw, maar ze werden niet wijdverbreid vanwege het gebruikte LCD-scherm, wat wat ongemak veroorzaakte bij het bekijken van boeken. Veel populairder waren e-books, die waren uitgerust met e-paper als scherm. Dergelijke modellen werden in 2007 geproduceerd. De meeste moderne e-readers gebruiken een LCD-scherm. Met deze apparaten kun je niet alleen boeken lezen, maar ook surfen op het internet, video's bekijken en nog veel meer. Bovendien is tegenwoordig bijna elk model uitgerust met een touchscreen, waarmee u de tekst zelf kunt bewerken.

Stap 3

E-books gebruiken een op ARM gebaseerde processor, wat resulteert in een merkbaar lager stroomverbruik. In de regel waren smartphones voornamelijk uitgerust met dergelijke processors. Het besturingssysteem is een van de varianten van Linux met een vereenvoudigde interface, die is ontworpen voor het lezen van boeken, het bekijken van fotoalbums en het luisteren naar muziek.

Stap 4

De belangrijkste voordelen van deze apparaten zijn als volgt:

- Je kunt meer dan duizend boeken in één e-book opslaan, het apparaat is veel kleiner en lichter dan een gewoon papieren boek;

- U kunt het uitvoerformaat (bijvoorbeeld in een of meer kolommen), lettergrootte, stijl onafhankelijk aanpassen;

- Het apparaat is uitgerust met een groot aantal verschillende functies die het werken met tekst vergemakkelijken (bijvoorbeeld zoeken, klikken op links, bladwijzers, notities weergeven, woordenboek);

- Teksten in elektronische vorm zijn gratis of veel goedkoper dan conventionele papieren boeken.

Stap 5

Een van de nadelen zijn de volgende:

- Net als elk ander elektronisch apparaat zijn boeklezers gevoelig voor fysieke impact;

- De meeste modellen zijn van hoge prijs;

- Voor e-books moet u de ingebouwde batterijen van tijd tot tijd opladen.

Aanbevolen: