Welke Router Is De Beste?

Inhoudsopgave:

Welke Router Is De Beste?
Welke Router Is De Beste?

Video: Welke Router Is De Beste?

Video: Welke Router Is De Beste?
Video: Best Wireless Routers in 2021 - Which Is The Best For You? 2024, September
Anonim

Tegenwoordig is een wifi-router een van de meest populaire apparaten onder internetgebruikers. En om de juiste router voor thuisgebruik te kiezen, moet u de basiscriteria voor de selectie kennen.

Welke router is de beste?
Welke router is de beste?

Waar is een router voor?

Tegenwoordig is een van de meest populaire gadgets voor internetgebruikers thuis een wifi-router. Er is een enorm aantal routers van verschillende fabrikanten op de markt, dus het zal moeilijk zijn voor iemand die dit niet begrijpt om een keuze te maken.

Een router (of router) is een apparaat waarmee computers, laptops, telefoons, tablets en andere gadgets zijn verbonden met een draadloos netwerk en verbinding kunnen maken met internet. Het kan vrij moeilijk zijn om een goedkope en tegelijkertijd hoogwaardige router te kiezen, u moet bij het kiezen van een apparaat rekening houden met verschillende criteria.

Selectiecriteria router Route

Het belangrijkste criterium waarmee rekening wordt gehouden bij het kiezen van een router is de prijs. Alle routers zijn praktisch hetzelfde, zowel qua uiterlijk als qua kenmerken, en als er geen verschil is, waarom dan meer betalen. Maar dit is niet het geval. Goedkope routers zijn uitgerust met goedkopere onderdelen, hebben een kortere levensduur, ingetogen specificaties, etc. Daarom kan de beste router zeker niet goedkoop zijn.

Een ander criterium om naar te kijken is het merk. Er zijn nu veel verschillende merken op de markt. Maar zelfs een model van een bekend bedrijf is niet altijd van hoge kwaliteit. Zo is het merk D-Link alom bekend in de markt, die voornamelijk budgetmodellen produceert. Er zijn ook routers van zeer hoge kwaliteit en met hoge snelheid verkrijgbaar bij Linksys. Maar voor een hogere kwaliteit moet je extra betalen. Daarnaast hebben Zyxel-routers (van hoge kwaliteit en betrouwbaarheid) en TP-Link-routers (goedkope, maar zeer hoogwaardige apparaten) ook een goed imago.

Dan moet je aandacht besteden aan de technische vulling van routers. Het RAM-geheugen moet minimaal 64 MB zijn, de processor moet minimaal 300 MHz zijn en het flashgeheugen moet minimaal 16 MB zijn. U moet ook controleren welke protocollen de router ondersteunt en controleren met degene die uw ISP gebruikt. De beste routers ondersteunen over het algemeen de meeste protocollen.

Daarnaast moet je duidelijk maken welke snelheid de router ondersteunt, zodat het niet blijkt dat de provider je 10 MB levert en de router slechts 5 MB. In dit geval heb je nooit snelheden hoger dan 5 MB.

Dus als u niet weet welke router u het beste kunt kiezen en er is niemand om advies te vragen, ga dan uit van de bovenstaande criteria. Vertrouw niet te veel beoordelingen op internet, evenals verkopers in winkels, en kies een router op basis van uw voorkeuren.

Aanbevolen: