Hoe Kies Je Een Kwaliteitslaptop?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Kwaliteitslaptop?
Hoe Kies Je Een Kwaliteitslaptop?

Video: Hoe Kies Je Een Kwaliteitslaptop?

Video: Hoe Kies Je Een Kwaliteitslaptop?
Video: Hoe kies je de juiste laptop? 2024, Mei
Anonim

Bij het kopen van een mobiele computer moet u op veel parameters letten. Het is erg belangrijk om precies de kenmerken van de laptop te kiezen die je nodig hebt om specifieke taken uit te voeren.

Hoe kies je een kwaliteitslaptop?
Hoe kies je een kwaliteitslaptop?

instructies:

Stap 1

Kies de schermgrootte voor je toekomstige laptop. Vergeet niet dat grote mobiele computers veel wegen. Dit maakt ze erg onhandig als je van plan bent je laptop constant mee te nemen. De optimale schermdiagonaal voor een mobiele computer is 14-16 inch. Meestal vind je een laptop met een 15,6-inch scherm.

Stap 2

Selecteer de centrale verwerkingseenheid van de mobiele computer. Heb je geen krachtige laptop nodig, dan kun je beter kiezen voor een CPU met twee cores. Dit apparaat werkt snel genoeg zonder veel energie te verbruiken. Dit verlengt de gebruiksduur van de mobiele computer enigszins zonder dat deze op het lichtnet is aangesloten.

Stap 3

Bedenk welke videokaart je nodig hebt. Het is natuurlijk beter om een volwaardige discrete grafische kaart te gebruiken om 3D-applicaties en games te draaien. Ben je van plan om alleen met kantoorapplicaties te werken, soms afgeleid door "lichte" games en het bekijken van multimediacontent, dan is het beter om een laptop aan te schaffen met een geïntegreerde videoadapter. Ten eerste bespaart dit enkele duizenden roebel en ten tweede verlengt het de levensduur van de batterij.

Stap 4

Momenteel zijn er laptopmodellen met twee videokaarten. Kies dit model als u van plan bent uw mobiele computer voor veelzijdige taken te gebruiken. Bepaal de benodigde hoeveelheid RAM. De praktijk leert dat een gewone gebruiker niet meer dan twee Gigabyte RAM gebruikt. Als je een model hebt gekozen met een geïntegreerde videokaart, dan mag de hoeveelheid RAM niet minder zijn dan drie GB.

Stap 5

Bestudeer uw laptoptas goed bij de aankoop. Controleer op zichtbare schade en krassen. Controleer of alle aanvullende elementen van de mobiele computer, namelijk: oplader, batterij en technische documentatie, in aparte tassen zijn verpakt.

Aanbevolen: