Hoe Start Te Tonen

Inhoudsopgave:

Hoe Start Te Tonen
Hoe Start Te Tonen

Video: Hoe Start Te Tonen

Video: Hoe Start Te Tonen
Video: Hoe zet je het creatieve denken aan? | Frisse Flitsende Start 2024, April
Anonim

Via de "Start"-knop, geplaatst op de werkbalk van het Windows-bureaublad, kan het systeem het hoofdmenu van het besturingssysteem openen. Het wordt gebruikt om toegang te krijgen tot toepassingen en hulpprogramma's die op de computer zijn geïnstalleerd, om systemen te zoeken en te helpen, opties voor afsluiten en opnieuw opstarten. Als de knop voor toegang tot al deze functies niet wordt weergegeven in de grafische interface van het systeem, wordt het erg ingewikkeld om ermee te werken.

Hoe start weer te geven?
Hoe start weer te geven?

instructies:

Stap 1

Zorg ervoor dat de functie van automatisch verbergen niet is geactiveerd in de instellingen van de taakbalk. Als de overeenkomstige optie is ingeschakeld, verschijnt de knop "Start" alleen wanneer u de cursor naar de rand van het scherm beweegt waarlangs de taakbalk zich bevindt. Druk op de WIN-toets - als het hoofdmenu wordt geopend en de knop "Start" verschijnt samen met de taakbalk, dan is dit precies de reden. Klik met de rechtermuisknop op het paneel, selecteer Eigenschappen in het menu, schakel het selectievakje Taakbalk automatisch verbergen uit en klik op OK.

Stap 2

Als het hoofdmenu opent wanneer u op de WIN-toets drukt, maar noch de Start-knop noch de taakbalk verschijnt, betekent dit dat de breedte van de taakbalk tot een extreem kleine waarde is teruggebracht. Zoek naar een smalle strook van 1 pixel langs één kant van het scherm - dit is de taakbalk. Druk met de muiscursor erop op de linkerknop en verplaats de rand van de taakbalk naar het midden van het scherm tot de gewenste breedte.

Stap 3

Als er naast de Start-knop geen snelkoppelingen op het bureaublad zijn en als u op de WIN-toets drukt, wordt het hoofdmenu niet geopend, dan is dit een teken van de onbruikbaarheid van de OS-component die verantwoordelijk is voor de werking van een aanzienlijk deel van de grafische interfacefuncties van het systeem - Windows Verkenner. Probeer het opnieuw op te starten met Taakbeheer. Om het te openen drukt u op CTRL + alt="Afbeelding" + Verwijderen.

Stap 4

Kijk in de kolom "Afbeeldingnaam" op het tabblad "Processen" voor explorer.exe - als het daar is, betekent dit dat het programma "bevroren" is en met geweld moet worden gesloten. Klik met de rechtermuisknop op explorer.exe en selecteer Proces beëindigen in het vervolgkeuzemenu.

Stap 5

Ga naar het tabblad Toepassingen en klik op de knop met het label Nieuwe taak. Het dialoogvenster "Een nieuwe taak maken" wordt geopend, in het invoerveld waarvan u de opdrachtverkenner moet typen en op de knop "OK" moet klikken. Als gevolg hiervan zou Windows Verkenner moeten starten en terugkeren naar de oorspronkelijke plaats met de knop "Start".

Stap 6

Als u de weergave van de "Start"-knop op deze manier niet kunt herstellen, moet u contact opnemen met de specialisten in antivirusbescherming van uw computer - blijkbaar is als gevolg van een virusaanval het uitvoerbare systeembestand explorer.exe beschadigd. Een specialist moet helpen het virus te identificeren, de gevolgen van zijn activiteit te neutraliseren en te elimineren - ze mogen zich niet beperken tot schade aan een enkel bestand.

Aanbevolen: