Hoe Alle Bestandsextensies Te Tonen

Inhoudsopgave:

Hoe Alle Bestandsextensies Te Tonen
Hoe Alle Bestandsextensies Te Tonen

Video: Hoe Alle Bestandsextensies Te Tonen

Video: Hoe Alle Bestandsextensies Te Tonen
Video: Bestandsextensies 2024, Mei
Anonim

Het Windows-besturingssysteem ondersteunt het weergeven van de extensies van de bestanden in het systeem. Deze functie is standaard uitgeschakeld, maar de activering ervan is beschikbaar via het bijbehorende menu-item.

Hoe alle bestandsextensies te tonen
Hoe alle bestandsextensies te tonen

Extensies weergeven

De weergave van extensies is ingeschakeld in de "Verkenner" via de instellingen van de mapeigenschappen. Om de gewenste instelling te wijzigen, opent u een willekeurige map op uw bureaublad. Klik bovenaan het venster dat verschijnt op "Bekijken" - "Mapopties". U ziet een menu met instellingen voor het weergeven van bestanden in het systeem.

Ga naar het tabblad "Bekijken" met behulp van het bovenste paneel. Ga vervolgens naar het gedeelte "Verborgen bestanden en mappen", waarboven de noodzakelijke optie "Verberg extensies voor geregistreerde bestandstypen" beschikbaar zal zijn. Schakel deze regel uit. Klik op "OK" om de wijzigingen op te slaan. Als u in de toekomst de aangebrachte wijzigingen wilt annuleren en de weergave van extensies wilt uitschakelen, keer dan terug naar dit menu en vink het vakje in deze sectie opnieuw aan.

Als u een Windows 8-gebruiker bent, werkt het menu met mapeigenschappen iets anders. Ga naar het systeembureaublad en open een map die erop wordt weergegeven. Ga daarna naar het tabblad "Bekijken", dat bovenaan het venster beschikbaar is. Klik op de knop "Opties" om naar het instellingenmenu te gaan. Ga daarna naar het menu "Beeld" en configureer, net als in het bovenstaande voorbeeld, de weergave van extensies.

Veelvoorkomende bestandstypen

In het systeem kunnen verschillende typen worden onderscheiden onder de meest gebruikte bestanden. Om tekstinformatie op te slaan zonder verschillende extra opmaakopties te gebruiken, worden.txt-bestanden gebruikt. De extensies.doc en docx zijn gereserveerd voor het opslaan van Microsoft Word-documenten (respectievelijk.xls,.xlsx,.ppt en.pptx voor Excel en PowerPoint). Populaire afbeeldingsextensies zijn.jpg,.png,.gif. Video's worden meestal opgeslagen in.avi-,.mp4-,.wmv-, enz.-bestanden. Systeembibliotheken hebben de extensies.dll en.sys. Om problemen met de werking van het systeem te voorkomen, mogen ze niet worden verwijderd.

Uitvoerbare bestanden hebben de extensie.exe. Ze worden gebruikt om toepassingen en installatieprogramma's uit te voeren. Een ander populair type document is.rar, waarin veel andere bestanden kunnen worden opgeslagen.. Zip en.7z zijn vergelijkbare pakketten.

Om te beginnen met het bewerken van documenten van sommige extensies, moet u mogelijk extra programma's installeren. Dus om.pdf uit te voeren, moet u Adobe Reader, Adobe Acrobat of een van de andere alternatieve hulpprogramma's installeren.

Aanbevolen: