De Webcamresolutie Wijzigen

Inhoudsopgave:

De Webcamresolutie Wijzigen
De Webcamresolutie Wijzigen

Video: De Webcamresolutie Wijzigen

Video: De Webcamresolutie Wijzigen
Video: How To IMPROVE Your Webcam Quality: ULTIMATE GUIDE 2024, Mei
Anonim

Met de snelle ontwikkeling van technologie en breedbandinternet is webcamcommunicatie populair geworden. Nu is er in bijna alle computerhardwarewinkels een enorme selectie webcams: van budgetcamera's tot premiumcamera's, met veel functies. En het populairste programma voor videocommunicatie blijft Skype. Het woord is voor velen bekend, en dit is waar we het vandaag over zullen hebben. In dit artikel leert u in detail hoe u de resolutie op uw webcam kunt wijzigen.

De webcamresolutie wijzigen
De webcamresolutie wijzigen

instructies:

Stap 1

De maximale video- en fotoresolutie is een van de belangrijkste criteria om op te letten bij het kopen van een webcam. Vergeet ook niet dat hoe hoger de videoresolutie, hoe meer internetsnelheid nodig is om deze over te zetten. En als de snelheid niet genoeg is, dan ziet je gesprekspartner alles met horten en stoten en met vertraging. Om de resolutie aan te passen, hebt u propriëtaire software nodig die bij uw webcam wordt geleverd. Zoek de schijf en installeer de stuurprogramma's voor uw webcam. Samen met hen moet een eigen programma voor het werken met de camera worden geïnstalleerd. Als het programma niet is geïnstalleerd, download het dan van de officiële website van de fabrikant.

Stap 2

Voer het programma uit en zoek het item "Instellingen". Bekijk daarna alle tabbladen of menu-items. In sommige ervan kunt u de video- en fotoresolutie aanpassen. Als uw webcam HD (720p) of FullHD (1080p) resolutie ondersteunt en de internetsnelheid hoger is dan 1 Mbps, dan kunt u een van beide kiezen. Anders is het beter om 480p of 360p te kiezen. De kwaliteit zal natuurlijk slechter zijn, maar uw gesprekspartner ziet alles zonder vertraging. Vanaf de nieuwste versies ondersteunt Skype FullHD-resolutie, waarmee u video van hogere kwaliteit kunt overbrengen. Ook in het eigen programma is het mogelijk om gamma, helderheid, contrast en andere parameters te corrigeren voor betere opnamen.

Stap 3

Als voor uw camera geen driverinstallatie vereist is en er geen schijf is meegeleverd, kan de resolutie worden gewijzigd met een programma van derden. Laten we als voorbeeld een gratis programma ManyCam nemen. Met zijn hulp kunt u niet alleen de resolutie aanpassen, maar ook zeer interessante effecten toepassen: hoeden, brillen, wenkbrauwen, neuzen, enzovoort. Effecten worden in realtime toegepast, d.w.z. u beweegt uw hoofd en het programma detecteert automatisch de positie van het hoofd en past het effect toe. Geniet van uw gebruik!

Aanbevolen: