Wat Zijn De Browsers Voor Internet?

Wat Zijn De Browsers Voor Internet?
Wat Zijn De Browsers Voor Internet?

Video: Wat Zijn De Browsers Voor Internet?

Video: Wat Zijn De Browsers Voor Internet?
Video: Internet browsers, wat zijn de verschillen? 2024, April
Anonim

Werken op internet is onmogelijk zonder een browser - een speciaal programma waarmee u de pagina's van sites kunt bekijken. Er zijn enkele tientallen van dergelijke toepassingen, maar slechts enkele ervan hebben de grootste bekendheid en populariteit verworven. Het comfort en de veiligheid van het werken in het netwerk hangen af van de juiste keuze van het programma.

Wat zijn de browsers voor internet?
Wat zijn de browsers voor internet?

De bekendste is ongetwijfeld de Internet Explorer-browser van Microsoft. Maar het wijdverbreide gebruik ervan is niet te wijten aan voordelen, maar alleen aan het feit dat het wordt geleverd met het Windows-besturingssysteem. Over het algemeen is deze browser nogal traag, onhandig in gebruik en weinig beveiligd.

De tweede en derde plaats in distributie worden gedeeld door Mozilla Firefox-browsers en Google Chrome, een nieuwkomer op deze markt. Voor een aantal parameters is Mozilla Firefox de ideale browser voor degenen die net beginnen met internetten. Het is eenvoudig, handig, betrouwbaar en biedt voldoende mogelijkheden voor maatwerk. Er worden regelmatig nieuwe versies van uitgebracht, die de ontdekte tekortkomingen elimineren en de functionaliteit verbeteren, ze kunnen gratis worden gedownload op het netwerk. De grootte van het programma is vrij klein, in de regio van 15-20 megabytes, de installatie levert geen problemen op - voer gewoon het installatiebestand uit.

De Google Chrome-browser verscheen relatief recent op de markt, maar kreeg al snel een groot leger aan fans. De belangrijkste voordelen zijn de eenvoud van de interface, de hoge werksnelheid en de integratie met de gelijknamige zoekmachine. Maar voor iemand die andere browsers gewend is, kan Google Chrome juist vanwege zijn eenvoud nogal onhandig lijken. Als je er eenmaal mee aan de slag gaat, zul je niet veel bekende elementen en tools vinden - met name het menu. Desalniettemin kunt u wennen aan het werken met deze browser, het is erg handig om informatie op internet te vinden.

Een van de meest onderschatte browsers door gebruikers is Opera. Ondanks dat het maar een paar procent van de markt inneemt, is deze browser makkelijk in gebruik en heeft hij extreem grote mogelijkheden voor fine-tuning. Vooral goed zijn de herziene versies gemaakt door de gebruikersgemeenschap - Opera AC en Opera Unofficial. Ze hebben met name tools toegevoegd waarmee u advertenties zeer effectief kunt bestrijden. Als u met deze browser werkt, merkt u er nauwelijks iets van.

Opera is zeer geschikt voor degenen die proxyservers gebruiken. U kunt het pictogram voor het inschakelen van de proxyserver naar de adresbalk brengen en u hebt toegang tot de optie om snel proxy's te selecteren, toe te voegen / te verwijderen en ze te bewerken. U kunt ook andere handige hulpmiddelen naar de adresbalk brengen.

Een goede browser is Apple's Safari. Het kan aantrekkelijk zijn voor degenen die Internet Explorer eerder hebben gebruikt. Met een uiterlijk vergelijkbare interface heeft Safari een aantal voordelen, dus het kan best worden aanbevolen om op internet te werken.

Aanbevolen: