Wat Zijn De Sockets Voor Processors

Wat Zijn De Sockets Voor Processors
Wat Zijn De Sockets Voor Processors

Video: Wat Zijn De Sockets Voor Processors

Video: Wat Zijn De Sockets Voor Processors
Video: CPUs and CPU Sockets 2024, Mei
Anonim

Het mooie woord "socket" in een personal computer kan zowel een software-interface als een socket voor het installeren van een processor worden genoemd. Laten we het hebben over de tweede interpretatie van het "socket" -concept, aangezien deze vraag belangrijk is voor alle gebruikers die voor zichzelf een nieuwere en snellere processor willen kopen.

Wat zijn de sockets voor processors
Wat zijn de sockets voor processors

Eigenlijk is het veranderen van de processor naar een snellere (met een hogere frequentie) onderdeel van de computerupgrade. Met een processor met een hogere frequentie werken programma's sneller, een dergelijke verandering kan het mogelijk maken om modernere games te lanceren (die misschien de oude "steen" niet trok).

Een van de belangrijke criteria voor het selecteren van een nieuwe processor voor een pc-upgrade is een socket die geschikt is voor installatie op een moederbord. Een socket is een connector op het moederbord voor het installeren van een processor. Uiterlijk ziet het eruit als een plastic vierkante connector met een groot aantal contacten (gaten voor de processorvoeten of verende "poten" die de processorcontacten zullen raken).

Tegenwoordig zijn er veel soorten sockets bekend (zowel voor Intel- als AMD-processors), waarvan er vele al verouderd zijn.

Soorten sockets voor Intel-processors:

Socket 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, Socket 370 (dit is al voor Pentium 3), 423, 478 (voor de eerste Pentium 4 kochten veel mensen dergelijke computers), 603/604, PAC418 en 611, LGA771,. LGA775 (nog steeds gebruikelijk en werkt redelijk goed), 1567, 1366, 1156, 1155, 2011, 1356, 1150, 1151.

hoe weet je welke socket op je moederbord zit? Als je sockets "op zicht" kent, schroef dan gewoon de behuizing los, verwijder de processorkoeler en kijk. U kunt ook, zonder de koeler te verwijderen, de naam van het moederbord (erop geschreven) vinden en de beschrijving ervan op internet vinden. Als je een techneut bent, is het beter om documenten te zoeken die de configuratie van je computer beschrijven en daar de beschrijving van het moederbord te lezen.

Soorten sockets voor AMD-processors:

Super Socket 7, Socket A (462) (K7 processors (weet je nog de namen Athlon, Athlon, Sempron, Duron?), 754, 939, 940, AM2, AM2+, AM3, AM3+, FM1 en 2, FM2+, F, F+, C32, G34.

Tegenwoordig zijn er meestal te koop processors (en dienovereenkomstig moederborden) met sockets van 2011-2015 jaar van release. Voor Intel zijn dit 1150, 1155, 1156. Voor AMD zijn dit AM2+, AM3+, FM1 en 2.

Houd er rekening mee dat de processor zonder veel fysieke inspanning in de socket moet worden gestoken. Als, door een wonder, de processor in de verkeerde socket is geïnstalleerd, zal deze niet werken.

Moet je een nieuw moederbord en processor kopen als je in de documenten ziet dat je computer bijvoorbeeld een moederbord en een LGA 775-processor heeft? Ik kan geen definitief antwoord geven. Denk zelf na - als de snelheid van de computer bij u past en u al uw problemen kunt oplossen, is de upgrade niet nodig, verspil uw geld niet. Als het veel tijd kost om de programma's en games die je nodig hebt uit te voeren, moet je misschien nadenken over het updaten van de hardware.

Aanbevolen: