Hoe Een Laptopprocessor Te Overklokken?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Laptopprocessor Te Overklokken?
Hoe Een Laptopprocessor Te Overklokken?

Video: Hoe Een Laptopprocessor Te Overklokken?

Video: Hoe Een Laptopprocessor Te Overklokken?
Video: How to overclock your CPU?! || Easy Method 2021 || WORKS ON ALL CPU** || 2024, Mei
Anonim

De kracht van bijna elke laptop kan worden vergroot door een van de belangrijkste componenten - de processor - te overklokken. Het proces van overklokken, dat wil zeggen hardware-overklokken, hoewel vrij ingewikkeld, maar moderne programma's en hulpprogramma's stellen niet alleen ervaren gebruikers in staat om dit te doen, maar ook beginners. Omdat de kracht van een laptop, in tegenstelling tot een thuis-pc, niet kan worden vergroot door een krachtigere processor aan te schaffen, moet je hem gewoon overklokken.

Hoe een laptopprocessor te overklokken?
Hoe een laptopprocessor te overklokken?

Het is nodig

  • - SetFSB-applicatie;
  • - Prime95-programma.

instructies:

Stap 1

Om de frequentie van de laptopprocessor te verhogen, hebt u een speciaal programma nodig. Download de SetFSB-toepassing van internet. Het is aan de hand van het voorbeeld van dit programma dat het overklokproces zal worden beschreven. Installeer SetFSB na het downloaden op uw laptop.

Stap 2

Voer het programma uit. Selecteer in de regel Clock Generator het PLL-chipmodel dat op de laptop is geïnstalleerd. De naam van het chipmodel vind je in de technische documentatie van je laptop of op de website van de fabrikant.

Stap 3

Nadat u de PLL-chip hebt geselecteerd, klikt u op de opdracht FSB ophalen. Het programmamenu verschijnt, dat de huidige snelheid van uw processor weergeeft en andere frequenties die fungeren als opties voor het overklokken van de processor. Tegenover de opdracht Get FSB staat de regel Ultra. Vink het vakje naast deze regel aan.

Stap 4

Let nu op de twee schuifregelaars in het programmavenster. Raak de onderste schuifregelaar niet aan, u hebt deze niet nodig. Alle manipulaties zullen plaatsvinden met de bovenste schuifregelaar. Verplaats het een beetje naar de rechterkant. De processorsnelheid zal met 20-40 MHz toenemen. Klik nu op de opdracht FSB instellen. De acceleratieparameter wordt opgeslagen. De processor is nu sneller.

Stap 5

Vervolgens moet u de stabiliteit van de laptop op deze frequentie controleren. Download en voer Prime95-software uit. De laadmodi van de laptop verschijnen. Kies de tweede. Het testen van de laptop begint in een overgeklokte staat. Als de laptop binnen 10 minuten niet opnieuw is opgestart of is vastgelopen, werkt deze normaal in deze modus. Nu kun je de processor iets meer overklokken.

Stap 6

Op deze manier kunt u de kracht van de laptop overklokken totdat deze begint te herstarten tijdens Prime95-tests. Maak je geen zorgen, de laptop is veilig. Na het opnieuw opstarten wordt de laatste werkfrequentie eenvoudig hersteld. Hiermee is het overklokproces voltooid.

Aanbevolen: