Welk Type Printer Voor Thuis Kopen?

Welk Type Printer Voor Thuis Kopen?
Welk Type Printer Voor Thuis Kopen?
Anonim

De aanschaf van een printer voor thuisgebruik is tegenwoordig een gewone gebeurtenis. Maar het gebruik van een printer brengt kosten met zich mee die aanzienlijk kunnen worden verlaagd als u de juiste kiest.

Welk type printer voor thuis kopen?
Welk type printer voor thuis kopen?

Om de juiste keuze te maken, moet je mijns inziens precies bepalen waarom je een printer nodig hebt, wat je gaat printen en hoe vaak?

Als er studenten in huis zijn, en ook als het werk van een van de volwassenen het periodiek afdrukken van documenten vereist, is het allereerst de moeite waard om een apparaat te kiezen waarmee u op de meest economische manier grote hoeveelheden documenten kunt afdrukken. In dit geval kun je beter kiezen voor een laserprinter. Bij één tankstation, dat voor iedereen redelijk betaalbaar is, kan zo'n printer een grote hoeveelheid teksten en diagrammen afdrukken. Het is echter niet geschikt om met afbeeldingen te werken, zelfs niet in zwart-wit. De foto is, om het zacht uit te drukken, van niet al te hoge kwaliteit.

Om kleurenschema's, grafieken, foto's af te drukken, moet u een inkjetprinter aanschaffen. Voor het afdrukken van teksten waarin koppen, alinea's en woorden zijn gemarkeerd, evenals die met kleurenschema's, eenvoudige tekeningen, is de goedkoopste inkjetprinter voldoende. Als het echter nodig is om periodiek foto's (in goede kwaliteit) af te drukken, moet u een printer kiezen die de fabrikant speciaal hiervoor heeft gemaakt. Dergelijke printers printen niet slechter dan een speciale donkere kamer. Maar elk model van een inkjetprinter zal vrij vaak moeten worden bijgevuld, dat wil zeggen dat afdrukken met dit type apparaat erg oneconomisch is.

Aandacht! Houd er bij de aanschaf van een inkjetprinter rekening mee dat u na het tanken van het apparaat minimaal één pagina per maand moet afdrukken, anders heeft de printer dure reparaties nodig.

Er moet ook worden opgemerkt dat fabrikanten voortdurend werken aan nieuwe soorten printers. In de winkel kun je een kleurenlaserprinter kopen waarvan de afdrukkwaliteit redelijk goed is, maar de kosten van één pagina die op zo'n printer wordt afgedrukt, zijn nog steeds hoog.

Aanbevolen: