De HP-cartridge Vervangen

Inhoudsopgave:

De HP-cartridge Vervangen
De HP-cartridge Vervangen

Video: De HP-cartridge Vervangen

Video: De HP-cartridge Vervangen
Video: Een cartridge vervangen - HP Deskjet 2050 All-in-One printer 2024, Mei
Anonim

Veel gebruikers geven de voorkeur aan het bijvullen van cartridges boven het vervangen van een nieuwe, omdat deze optie veel goedkoper is. Tanken kan zowel in het servicecentrum als op eigen gelegenheid.

De HP-cartridge vervangen
De HP-cartridge vervangen

Het is nodig

  • - kruiskopschroevendraaier;
  • - pluisvrij servet;
  • - inkt.

instructies:

Stap 1

Open de printerkap en verwijder de cartridge van daaruit. Kijk naar de zijkant en vind de grootste bout waarmee het vastzit. Draai het los met een kruiskopschroevendraaier.

Stap 2

Verwijder het deksel, wees uiterst voorzichtig en zorg ervoor dat u de veer niet verliest. Zorg ervoor dat het op zijn plaats blijft.

Stap 3

Maak de borglipjes op de cartridge los terwijl u het ene deel van de cartridge ten opzichte van het andere beweegt. Open het daarna en heel voorzichtig om het oppervlak niet te krassen, verwijder de trommel ervan. Let op de werkende staat - als deze versleten is, kunt u het beste een nieuwe kopen, omdat dit de algehele afdrukkwaliteit van de printer kan beïnvloeden.

Stap 4

Verwijder de laadrol uit de tweede helft van de cartridge. Veeg het af met een papieren handdoek of een andere pluisvrije zachte doek. Verwijder de twee schroeven waarmee het reinigingsblad vastzit en veeg het ook schoon.

Stap 5

Reinig de tonerafvalbak. Gebruik een wattenstaafje om de inkt van de cartridgeonderdelen te verwijderen.

Stap 6

Draai de schroef los en verwijder de zijklep van de cartridge. Daar zie je een kleine magnetische as met glijlagers, en zorg ervoor dat je dit onderdeel ook schoonmaakt.

Stap 7

Verwijder nog twee schroeven waarmee het doseerblad vastzit. Verwijder het, vul het met het juiste merk toner. Als je de startcartridge die bij de printer is geleverd bij de aankoop bijvult, voeg dan niet meer dan 65 gram poeder toe. Als de cartridge standaard is, dan ongeveer 85 gram.

Stap 8

Monteer de patroon door de delen aan elkaar te koppelen en de buisvormige scharnierdelen van beide kanten in te brengen. Plaats beide veren op hun plaats, bevestig alle onderdelen door ze stevig vast te schroeven met de zijpanelen.

Stap 9

Nadat u de veer weer op zijn plaats hebt geplaatst, controleert u of het cameracompartiment werkt - het moet vrij kunnen openen en sluiten.

Stap 10

Plaats de cartridge in de printer, druk een testpagina af.

Aanbevolen: