Fax Instellen In Een MFP

Inhoudsopgave:

Fax Instellen In Een MFP
Fax Instellen In Een MFP

Video: Fax Instellen In Een MFP

Video: Fax Instellen In Een MFP
Video: Sending a Fax Using an HP LaserJet Printer | @HPSupport 2024, Mei
Anonim

Veel moderne multifunctionele apparaten beschikken over een faxfunctie. Maar niet iedereen weet hoe de MFP correct moet worden geconfigureerd, zodat deze alle vereiste taken uitvoert.

Fax instellen in een MFP
Fax instellen in een MFP

instructies:

Stap 1

Er zijn twee hoofdmethoden om uw MFP in te stellen als fax. U kunt een multifunctioneel apparaat of een computer aansluiten op de telefoonlijn. Probeer eerst de eerste optie. U hoeft geen extra apparatuur aan te schaffen, wat u geld bespaart. Sluit de all-in-one aan op een telefoonlijn. Hiervoor kun je beter een splitter gebruiken.

Stap 2

Sluit de MFP aan op uw computer en installeer alle vereiste stuurprogramma's. Het is beter om de schijf te gebruiken die bij het apparaat is geleverd. Als het niet aanwezig is, open dan een browser en ga naar de officiële website van de fabrikant van deze MFP. Zoek de sectie "Downloads" of "Drivers" en download software die is ontworpen om met dit MFP-model te werken. Installeer de gedownloade programma's.

Stap 3

Pas de instellingen voor de MFP aan. Open de instellingen en ga naar het menu "Faxinstellingen". Vul de vereiste velden in. Zorg ervoor dat u het nummer opgeeft en de functie "Foutcorrectie" uitschakelt. Configureer de instellingen voor het opslaan en kopiëren van pagina's. Sla de instellingen op en test de werking van de all-in-one.

Stap 4

Als u een MFP op kantoor gebruikt en een mini-PBX hebt geïnstalleerd, kunnen er problemen optreden bij het instellen van het apparaat. Probeer uw MFP-software bij te werken. Bezoek hiervoor de officiële website van de fabrikant van deze apparatuur. Download het firmwarebestand en het hulpprogramma voor het bijwerken van de software.

Stap 5

Voer het gedownloade hulpprogramma uit, selecteer de gewenste MFP en selecteer het bestand. Start de MFP opnieuw nadat de software-update is voltooid. Configureer het opnieuw. Houd er rekening mee dat oudere MFP's niet in staat zijn om verschillende taken tegelijkertijd uit te voeren, zoals het ontvangen van faxen en het scannen van documenten van derden.

Aanbevolen: