Uw EPSON MFP Instellen

Inhoudsopgave:

Uw EPSON MFP Instellen
Uw EPSON MFP Instellen

Video: Uw EPSON MFP Instellen

Video: Uw EPSON MFP Instellen
Video: Установка ПЗК на принтер Epson WorkForce Pro WP-4025DW 2024, April
Anonim

Multifunctionele apparaten kunnen een groot aantal problemen met documentverwerking oplossen. Voor productief en hoogwaardig werk is het echter noodzakelijk om de apparaten correct te configureren. Dit bedrijf heeft zijn eigen nuances.

MFP - afdrukken van hoge kwaliteit en eenvoudige installatie
MFP - afdrukken van hoge kwaliteit en eenvoudige installatie

Werken met een apparaat zoals een printer is gemakkelijk en eenvoudig. In het dagelijks leven en op het werk kun je veel problemen oplossen. Maar wanneer een nieuw printermodel wordt gekocht, moet u dit correct instellen. Alleen in dit geval is de juiste werking van het apparaat gegarandeerd. Onder de populaire modellen vindt u meestal printers van Epson. Daarom vragen veel eigenaren zich af hoe ze een Epson MFP moeten instellen.

Compatibiliteit van stuurprogramma's

De beste optie is wanneer de computer, nadat de printer erop is aangesloten, automatisch de stuurprogramma's installeert. Dit versnelt en vereenvoudigt het instellen van de MFP aanzienlijk. Maar zo'n automatische installatie gebeurt niet altijd.

Als de automatische installatie niet is gebeurd, moet u de stuurprogramma's zelf downloaden. Zorg er bij het downloaden voor dat de geselecteerde stuurprogramma's overeenkomen met de versie van het besturingssysteem dat op de computer is geïnstalleerd. Voor de meest voorkomende besturingssystemen (WindowsXP en Windows7) werken dezelfde stuurprogramma's. Als de printer na installatie niet werkt, moet u alle programma's verwijderen die aan het apparaat zijn gekoppeld. Reinig vervolgens het register en herhaal de installatie vanaf het begin. Na zo'n procedure zou alles snel en betrouwbaar moeten werken.

Wi-Fi draadloos netwerk

Veel MFP-printers, met name Epson, hebben de mogelijkheid om draadloos verbinding te maken met een computer. Het is handig, praktisch en modern, maar het is verbonden

Wanneer de printer de functie heeft om via Wi-Fi te werken, moet u het bijbehorende pictogram op het scherm zoeken en selecteren en erop klikken. Na deze klik wordt er gezocht naar alle wifi-netwerken die op deze locatie beschikbaar zijn. Voer na het selecteren van het gewenste netwerk het wachtwoord in. Daarna verschijnt een venster waarin u het rapport van de netwerkstatus kunt zien. Overigens kan dit rapport worden afgedrukt. Als dat niet nodig is, moet het apparaatverzoek worden geweigerd. Daarna kunt u alle documenten naar de printer sturen om af te drukken zonder extra draden en andere puzzels.

Dit zijn de belangrijkste nuances met betrekking tot hoe snel u een Epson MFP kunt instellen. Vaak worden gedetailleerde instructies voor het instellen bij het apparaat geleverd. Als er geen instructies zijn, kunt u hiervoor altijd naar de website van de printerfabrikant gaan.

Als er problemen optreden, probeer deze dan niet zelf op te lossen, maar neem contact op met de ondersteuning van het ontwikkelaarsbedrijf of het servicecentrum.

Aanbevolen: