Hoe De Sproeiers Te Reinigen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Sproeiers Te Reinigen?
Hoe De Sproeiers Te Reinigen?

Video: Hoe De Sproeiers Te Reinigen?

Video: Hoe De Sproeiers Te Reinigen?
Video: Ik goot azijn in mijn toilet om het schoon te maken. Dit is wat er is gebeurd! 2024, Mei
Anonim

Als u merkt dat de printer te vage of slecht afgedrukte afbeeldingen produceert, is het tijd om de spuitopeningen van de printkop te reinigen. Door eenvoudige stappen te volgen, kunt u de juiste inkttoevoer herstellen.

Hoe de sproeiers te reinigen?
Hoe de sproeiers te reinigen?

instructies:

Stap 1

Kies welke methode voor het reinigen van de spuitmondjes van de printkop het beste voor u werkt: het hulpprogramma Printkopreiniging dat bij de printer wordt geleverd of het bedieningspaneel van de computer. Het is vrij eenvoudig om een hulpprogramma te gebruiken dat speciaal voor dit doel is ontworpen. Het is voldoende om de instructies te volgen die op uw monitor zullen verschijnen. Wat betreft het bedieningspaneel, hier zijn de te volgen stappen.

Stap 2

Zorg ervoor dat het indicatielampje "Power" brandt en dat de knop "Geen inkt" uit is om aan de slag te gaan. Houd de Inkt-knop 3 seconden ingedrukt. De printer moet beginnen met het reinigen van de spuitopeningen van de printkop. In dit geval gaan de knop die u hebt ingedrukt en de knop "Netwerk" knipperen.

Stap 3

Nadat het aan/uit-lampje niet meer piept, kunt u proberen een document af te drukken om ervoor te zorgen dat de spuitopeningen vrij zijn en de inkt er soepel uitstroomt.

Stap 4

Als de afdrukkwaliteit nog steeds niet goed is na het afdrukken van 5 pagina's, koppelt u de printer los en laat u deze zo. Probeer na een dag het document opnieuw af te drukken; indien nodig kunt u het reinigingsproces voor de spuitopeningen herhalen.

Stap 5

Als de printer na twee keer reinigen van de nozzles nog steeds slecht afgedrukte pagina's produceert, is de oorzaak niet verstopte nozzles. Het lijkt erop dat uw cartridge beschadigd is of het einde van zijn levensduur heeft bereikt en moet worden vervangen door een nieuwe.

Stap 6

Als de afdrukkwaliteit hetzelfde blijft, zelfs nadat u een nieuwe inktcartridge hebt geleverd, moet u contact opnemen met een servicecentrum om een intern printerprobleem op te lossen.

Stap 7

Onthoud dat om te voorkomen dat de spuitmondjes van de printkop van een niet-actieve printer verstopt raken, deze voor preventieve doeleinden 4-5 pagina's per maand moet afdrukken.

Aanbevolen: