Hoe De Patroonsproeiers Te Reinigen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Patroonsproeiers Te Reinigen?
Hoe De Patroonsproeiers Te Reinigen?

Video: Hoe De Patroonsproeiers Te Reinigen?

Video: Hoe De Patroonsproeiers Te Reinigen?
Video: How to Clean an Epson Inkjet Printer Print-Head 2024, Mei
Anonim

Alle inkjetprinters hebben één gemeenschappelijke eigenschap die verband houdt met het principe van hun werk. Ze gebruiken vloeibare verbruiksartikelen - inkt die is ingesloten in een cartridge. Tegelijkertijd hebben ze, net als de meeste andere vloeistoffen, de onaangename gewoonte om uit te drogen. Gezien het zeer kleine formaat van de printkopsproeiers, is zelfs een kleine hoeveelheid gedroogde inkt voldoende om problemen te veroorzaken bij het afdrukken van documenten en afbeeldingen.

Hoe de patroonsproeiers te reinigen?
Hoe de patroonsproeiers te reinigen?

Het is nodig

Computer, printer, basis computervaardigheden

instructies:

Stap 1

Start de printerbeheersoftware vanaf het tabblad Printers in het menu Start. Selecteer de gewenste printer in de lijst, klik met de rechtermuisknop op het pictogram en klik in het pop-up contextmenu op het opschrift "Eigenschappen".

Stap 2

Het printercontrolevenster verschijnt met verschillende tabbladen bovenaan. Selecteer het tabblad Onderhoud en vervolgens het menu-item Printkopreiniging (het kan Nozzle-reiniging of iets dergelijks worden genoemd). In dit geval zijn er twee opties, regelmatige reiniging of dieptereiniging. U moet beginnen met de gebruikelijke, omdat tijdens het uitvoeren van de bewerking inkt wordt verbruikt en met diepe reiniging - in veel grotere hoeveelheden. Start de reinigingsprocedure door de instructies op het scherm te volgen.

Stap 3

Wacht tot het einde van de bewerking en druk een testpagina af, maar het programma biedt zelf aan om dit te doen. Kijk of er hiaten zijn in het afdrukken en, in het algemeen, of er verbetering is. Als het probleem aanhoudt, voer dan een grondige reiniging van de sproeiers uit, het kan zijn dat u dit meerdere keren moet doen. Controleer het reinigingsresultaat en sluit het printercontrolevenster.

Stap 4

Als de hierboven beschreven maatregelen het probleem niet oplossen, is de kop erg "strak" verstopt. Als laatste redmiddel kunt u proberen de spuitmondjes van de patroon in een speciale reanimatieoplossing te houden, die u gemakkelijk bij benodigdheden kunt kopen. U kunt de cartridge voor service geven en deze procedure aan specialisten toevertrouwen. Als dit niet helpt, moet u een nieuwe cartridge kopen.

Aanbevolen: