Waar Firefox Bestanden Opslaat

Inhoudsopgave:

Waar Firefox Bestanden Opslaat
Waar Firefox Bestanden Opslaat

Video: Waar Firefox Bestanden Opslaat

Video: Waar Firefox Bestanden Opslaat
Video: Как изменить язык интерфейса в Mozilla Firefox 2024, Mei
Anonim

Mozilla Firefox heeft een ingebouwde downloader waarmee u bestanden van internet kunt downloaden. Hoofdgebruikers wijzigen meestal hun browserinstellingen om downloads te beheren. Nieuwkomers laten daarentegen vaak alle opties standaard. De download vindt dan plaats in een vooraf gedefinieerde map, die nergens wordt weergegeven, dus het is niet duidelijk waar Firefox de bestanden opslaat.

Waar Firefox bestanden opslaat
Waar Firefox bestanden opslaat

instructies:

Stap 1

In de Mozilla-browser heeft de gebruiker de keuze: ofwel alle bestanden van het netwerk downloaden naar een speciaal geselecteerde map, of telkens de gewenste map instellen om een bepaald bestand op te slaan. Start Firefox en zorg ervoor dat het venster de menubalk weergeeft. Als het er niet is, klik dan met de rechtermuisknop op het bovenpaneel en markeer het menubalkitem in de vervolgkeuzelijst met een markering.

Stap 2

Selecteer het item "Extra" en het subitem "Instellingen" in de menuterm, een nieuw dialoogvenster wordt geopend. Zorg ervoor dat u zich op het tabblad Algemeen bevindt en let op het veld Downloads. Als de markering tegenover het item "Pad voor het opslaan van bestanden" staat, betekent dit dat alle bestanden automatisch in dezelfde map worden geladen, de naam wordt aangegeven in het veld aan de rechterkant. Om meer precies te weten te komen in welke map de bestanden zijn opgeslagen, klikt u op de knop "Bladeren" en volgt u het pad van de hoofdmap naar de submap waar uw bestanden zijn geladen.

Stap 3

Om bij het downloaden van bestanden de gewenste map te kunnen specificeren, stelt u de markering in het veld "Downloads" in tegenover het item "Altijd vragen om bestanden op te slaan" en klikt u op de knop OK in de rechterbenedenhoek van het venster. Met deze instellingen ziet u elke keer dat u bestanden uploadt een venster waarin u wordt gevraagd de juiste map op uw computer te selecteren.

Stap 4

Ook houdt de Mozilla Firefox-browser een downloadlogboek bij. Totdat u de geschiedenis wist, kunt u op elk moment zien waar dit of dat bestand is opgeslagen. Selecteer het menu-item "Extra" en het subitem "Downloads" of druk op de toetsencombinatie Ctrl + J, een nieuw dialoogvenster "Bibliotheek" wordt geopend.

Stap 5

Selecteer met de linkermuisknop het item "Downloads" in het linkerdeel van het venster. De lijst met gedownloade bestanden wordt aan de rechterkant weergegeven. Klik met de rechtermuisknop op het bestand waarin u geïnteresseerd bent - er verschijnt een menu met beschikbare acties. Selecteer "Map openen met bestand", de bijbehorende map wordt geopend en u kunt het pad ernaartoe in de adresbalk zien.

Aanbevolen: