Een Lay-out Maken

Inhoudsopgave:

Een Lay-out Maken
Een Lay-out Maken

Video: Een Lay-out Maken

Video: Een Lay-out Maken
Video: SketchUp LayOut – Getting Started (How to Use LayOut for SketchUp Pro) 2024, April
Anonim

Adobe Illustrator CS5 is een veelzijdige toepassing die kan worden gebruikt om afbeeldingen voor presentaties en multimediaprogramma's voor te bereiden. U kunt het ook gebruiken om illustraties in de grafische industrie te maken en te bewerken. In dit programma kunt u een lay-out maken.

Een lay-out maken
Een lay-out maken

Het is nodig

programma Adobe Illustrator CS5

instructies:

Stap 1

Start Adobe Illustrator CS5 om te beginnen met het maken van uw lay-out. Denk eerst na over het uiterlijk van je boek en al zijn hoofdelementen, je moet je op zijn minst ongeveer voorstellen wat voor resultaat je wilt krijgen. Bereid vooraf de tekst en afbeeldingen voor die u aan de lay-out wilt toevoegen.

Stap 2

Volg de lay-outregels bij het ontwerpen van een lay-out: het moet een acceptabel uiterlijk bieden, voldoen aan ontwerpvereisten, het resultaat moet gemakkelijk in gebruik zijn en ook een compacte lay-out van materialen hebben. Lay-out is een reeks regels die moeten worden gevolgd bij het plaatsen van tekst- en grafische elementen.

Stap 3

Maak een nieuw document, stel het formaat in op 140 x 180 mm. Plaats de pagina op het scherm zodat je de hele pagina kunt zien. Op deze manier kunt u de locatie van grafische en tekstelementen correct inschatten.

Stap 4

Plaats de tekst in de lay-out. Selecteer hiervoor het menu "Bestand" en de opdracht "Plaats". Converteer tekst naar curven om afdrukproblemen te voorkomen. Maar dit moet gebeuren na registratie. Converteer lettertypen naar afbeeldingen, de informatie over het lettertype gaat verloren, maar het uiterlijk van de tekst blijft behouden.

Stap 5

Stel alinea-inspringing in voor tekst en stel stijl in voor koppen. Markeer alinea's met opvulling. Weg met de wezen, d.w.z. onvolledig, wanneer een regel op de ene pagina staat en de hele tekst van een alinea op een andere. Dit vervormt de typestrook en tast de leesbaarheid van de tekst aan.

Stap 6

Plaats de afbeelding in de tekst met behulp van de opdracht "Bestand" - "Plaats" en plaats deze links van de tekst. Roep de horizontale en verticale linialen op ("Bekijken" - "Linialen" - "Toon linialen"). Plaats de hulplijnen horizontaal en verticaal, waarbij de afstand tot de rand van de pagina ongeveer een centimeter moet zijn.

Stap 7

Pas automatische snijtekens toe, selecteer hiervoor het menu "Object" - "Creëer snijtekens" en ontgrendel vervolgens de objecten. Kies "Object" - "Alles vrij", verplaats de elementen naar één laag. Sla vervolgens de lay-out op in EPS-formaat. Hiermee is de voorbereiding van de lay-out voltooid.

Aanbevolen: