Hoe Maak Je Rimpels In Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Rimpels In Photoshop
Hoe Maak Je Rimpels In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Rimpels In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Rimpels In Photoshop
Video: Dingen weghalen met Inhoud Behouden (Photoshop) 2024, Mei
Anonim

Volledig gemaakt in Photoshop, kunnen rimpels worden gedefinieerd met een kleine, harde borstel. Als je geen tablet tot je beschikking hebt en je wilt een fotorealistische collage maken, dan kun je een goed resultaat bereiken door rimpels op de afbeelding van een andere foto te leggen.

Hoe maak je rimpels in
Hoe maak je rimpels in

Het is nodig

  • - Photoshop-programma;
  • - afbeelding;
  • - foto met rimpels.

instructies:

Stap 1

Open beide afbeeldingen in een grafische editor en plaats de foto met de kreukels bovenop de afbeelding die u wilt overlappen. Om dit te doen, kunt u het gereedschap Verplaatsen inschakelen en de afbeelding met kreukels naar het venster met de bewerkte afbeelding slepen. Een andere manier om hetzelfde resultaat te krijgen, is door de gekreukte afbeelding te selecteren met de optie Alles in het menu Selecteren, deze te kopiëren met de optie Kopiëren in het menu Bewerken en deze in een ander document te plakken met de optie Plakken.

Stap 2

Met behulp van de groepsopties Transformeren van de menu's Bewerken en Gereedschap verplaatsen, lijnt u de positie van de rimpels uit met het gezicht waarop u ze toepast. Gebruik een masker om de extra details op de bovenste laag te verbergen. Om dit te doen, past u de optie Alles onthullen toe in de groep Laagmasker van het menu Laag, schakelt u het penseel in, klikt u op het masker en schildert u met zwart over de delen van de afbeelding die u wilt verbergen. Om een vloeiende overgang tussen de bovenste en onderste lagen te creëren, verlaagt u de waarde van de parameter Hardheid in de penseelinstellingen.

Stap 3

Het kan zijn dat de kreukels in de afbeelding niet voldoende zijn om alle noodzakelijke delen van de bewerkte afbeelding te bedekken. Kopieer in dit geval het zichtbare gebied van de afbeelding met kreukels naar een nieuwe laag door de selectie te laden met de optie Selectie laden van het menu Selecteren. Selecteer het item met de laagnaam en het woord Masker als selectiebron in de zenderlijst. Gebruik de optie Laag via kopiëren in de groep Nieuw van het menu Laag om een nieuwe laag te maken. Als deze optie niet beschikbaar is, klikt u op de miniatuur van de afbeelding op de laag met het masker.

Stap 4

Gebruik de Clone Tool om de rimpels te schilderen waar ze niet genoeg zijn. Om dit te doen, klikt u op het gebied met rimpels terwijl u alt="Image" op uw toetsenbord ingedrukt houdt. Kopieer pixels van de opgegeven bron naar een vrij gebied van de laag. Schakel de zichtbaarheid van de laag met kreukels en masker uit en verminder de dekking van de kopie van de laag met kreukels tot veertig tot vijftig procent, met behulp van de schuifregelaar Dekking in het lagenpalet.

Stap 5

Als het gebied met rimpels een andere kleur heeft dan andere delen van het gezicht, kleur het dan met een fotofilter. Gebruik hiervoor de optie Fotofilter van de groep Nieuwe aanpassingslaag van het menu Laag om een nieuwe aanpassingslaag aan het document toe te voegen. Schakel in het venster met filterinstellingen het item Kleur in. Selecteer de huidskleur in de foto als filterkleur.

Stap 6

Bewerk het masker om het invloedsgebied van de aanpassingslaag te beperken. Ga hiervoor naar de laag met kreukels en laad een selectie met de transparantie van deze laag als bron. Gebruik de optie Omkeren in het menu Selecteren om de selectie om te keren. Ga naar een aanpassingslaag en vul het masker met zwart in de selectie.

Stap 7

Sla de voltooide afbeelding op in jpg-indeling met behulp van de optie Opslaan als in het menu Bestand.

Aanbevolen: