Hoe Maak Je Een Foto Voor Documenten In Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Foto Voor Documenten In Photoshop
Hoe Maak Je Een Foto Voor Documenten In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Een Foto Voor Documenten In Photoshop

Video: Уроки Photoshop cs5. Фото на документы. 2022, December
Anonim

Mensen hebben constant foto's nodig voor documenten - om paspoorten te veranderen, een baan te krijgen, verschillende onderzoeken te ondergaan, naar universiteiten te gaan, enz. Het maken van een documentaire foto in een salon kost veel geld. U kunt echter geld besparen en alles zelf overhandigen door alleen te betalen voor het afdrukken van een gewone foto van 10x15 cm. Laten we een documentfoto van 3x4 cm zonder hoeken voorbereiden om zelf af te drukken.

Hoe maak je een foto voor documenten in Photoshop
Hoe maak je een foto voor documenten in Photoshop

Het is nodig

Adobe Photoshop, geschikte foto

instructies:

Stap 1

Selecteer of maak een foto van de persoon die een pasfoto zoekt tegen een lichte, uniforme achtergrond. Er moet een afstand zijn tussen de bovenkant van het hoofd en de bovenrand van de foto. De foto moet ergens op borsthoogte eindigen. De schouders moeten in het frame zitten, maar de armen mogen niet zichtbaar zijn. Open de foto in Adobe Photoshop. Bewerk het: kleurcorrectie, desaturate indien nodig. Verander in geen geval uw uiterlijk (oogkleur, neusdikte, gezichtsgrootte en -vorm, enz.).

Stap 2

Snijd de foto indien nodig bij met het gereedschap "Frame", zodat alleen wat je nodig hebt erop blijft staan. Wijzig in het menu Afbeelding-Beeldformaat (niet te verwarren met de canvasgrootte) de parameters "afdrukformaat" in 3x4 cm. Het is oké als er een kleine afwijking is, bijvoorbeeld 3x3, 96 cm. Als de verhoudingen te ver van vereist, klik op Annuleren en gebruik nogmaals het "Frame" om de foto te corrigeren. Daarna kunt u terugkeren naar het bewerken van de afbeeldingsgrootte. Controleer of de resolutie 300 ppi is. De foto is klaar voor gebruik.

Stap 3

Kies nu Bestand - Nieuw in het menu. Stel in het venster dat verschijnt de volgende parameters in: set - foto, grootte - portret 4x6. De breedte en hoogte worden automatisch ingesteld in inches. Voor het gemak kun je deze indicatoren omrekenen naar centimeters. De resolutie moet 300 ppi zijn, de kleurmodus moet RGB 8-bits kleuren zijn, de achtergrondinhoud moet wit zijn. Klik OK. Er wordt een nieuw document gemaakt waarop het hoofdwerk zal worden gebaseerd.

Stap 4

Ga naar een document met een kleine foto. Maak een foto met het gereedschap Verplaatsen en sleep deze naar het document dat u zojuist hebt gemaakt. De snapshot wordt automatisch op een nieuwe laag geplaatst. Op een vel van 10x15 cm formaat kunnen 9 foto's geplaatst worden. Maak daarom nog acht kopieën van de fotolaag en plaats deze gelijkmatig, met kleine marges tussen de opnamen. Sla je werk op in ".jpg" formaat in de beste kwaliteit en je kunt beginnen met printen.

Populair per onderwerp