Een Speler Wijzigen?

Inhoudsopgave:

Een Speler Wijzigen?
Een Speler Wijzigen?

Video: Een Speler Wijzigen?

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Wijzigen van een speler 2023, Januari-
Anonim

Ondanks het feit dat de thuiscomputer "persoonlijk" wordt genoemd, is dit zelden zo - in de regel gebruiken alle leden van het huishouden het op hun beurt. De ontwikkelaars van computerspellen losten het probleem eenvoudig op: ze begonnen een systeem van profielen of "spelers" in elk product te introduceren, zodat statistieken en prestaties van verschillende mensen niet zouden worden gemengd.

Een speler wijzigen?
Een speler wijzigen?

Het is nodig

Gamepad (optioneel)

instructies:

Stap 1

Verander de speler via het profielmenu. In de regel verschijnt onmiddellijk na het openingsscherm een ​​accountmanager, waarin u nieuwe spelers kunt verwijderen / maken en een bestaande voor het spel kunt kiezen. Als een dergelijk menu niet bestaat, bevindt het zich waarschijnlijk in "Instellingen" -> "Spelinstellingen". Bovendien kan de profielselectie in producten die zijn overgezet van andere platforms plaatsvinden zelfs voordat de game is gestart - in het opstartvenster.

Stap 2

Voor MMO-projecten betekent het wisselen van speler het wijzigen van een profiel, wat op dezelfde manier gebeurt als bij het vorige punt, met als enige waarschuwing: de accounts worden rechtstreeks opgeslagen op servers op internet.

Stap 3

In de hot-seat-modus wordt de spelerwissel bepaald door de controller. Met andere woorden, als u "de speler moet wijzigen" wanneer u met een vriend op dezelfde pc speelt, ga dan naar het instellingenmenu en verander het bedieningsapparaat. Dus in Street Fighter 4 of Obscure 2 kun je naar de instellingen gaan en het selectievakje "de eerste speler is het toetsenbord, de tweede speler is de gamepad" instellen. Bij sportgames als FIFA of NBA vindt de keuze vlak voor de start plaats: op het teamselectiescherm moet je de pijl of stick in de richting van een van de twee teams bewegen, wat direct op het scherm te zien is.

Stap 4

Het veranderen van karakters tijdens een singleplayer-campagne is vaak onmogelijk. Dus in rollenspelprojecten zoals Fallout of Dragon Age kun je de speler niet veranderen nadat je zijn keuze in de beginfase hebt bevestigd. Dat kun je in de meeste actiegames ook niet doen. Deze aanpak wordt echter vaak toegepast in speurtochten (bijvoorbeeld in Broken Sword), waar hiervoor een speciaal menu-item is toegewezen. In arcades zoals The Lost Vikings of Trine is een aparte knop verantwoordelijk voor het wisselen van karakters en dit kan je gelijk tijdens het spel doen.

Stap 5

In online shooters kan de speler op elk moment worden gewijzigd vanuit het instellingenmenu. Dus in Battlefield moet je naar het personageselectiemenu gaan, waar je de klasse, het uiterlijk en de wapens kunt wijzigen. Vaak wordt de functionaliteit alleen beperkt door het uiterlijk (Unreal Tournament-serie).

Populair per onderwerp