Hoe Windows XP Te Installeren

Inhoudsopgave:

Hoe Windows XP Te Installeren
Hoe Windows XP Te Installeren

Video: Hoe Windows XP Te Installeren

Video: Hoe Windows XP Te Installeren
Video: Hoe installeer je Windows XP 2024, Mei
Anonim

Het installeren van Windows is voor velen een ontmoedigende taak. Veel mensen denken dat het makkelijker is om een "gevorderde" kennis te bellen dan om het zelf te doen. Hoe dan ook, het vermijden van het opnieuw installeren van Windows is moeilijk. Na verloop van tijd "verstopt" het systeem zich immers, wat leidt tot een afname van de productiviteit. Of u kunt een virus tegenkomen, dat alleen op deze manier volledig kan worden verwijderd. Daarom, als er geen plaats is om op hulp te wachten, moet u proberen uit te zoeken hoe u Windows zelf kunt installeren.

Het installeren van Windows is niet moeilijk - het belangrijkste is om de beschrijving van elke stap zorgvuldig te lezen
Het installeren van Windows is niet moeilijk - het belangrijkste is om de beschrijving van elke stap zorgvuldig te lezen

Het is nodig

  • 1. Installatieschijf met Windows XP-besturingssysteem.
  • 2. Computeren.
  • 3. Disks met drivers voor een videokaart, geluidskaart, netwerkkaart, printer, etc.

instructies:

Stap 1

Soms plaatst u gewoon de Windows-schijf in de dvd-rom, start u uw computer opnieuw op en begint het installatieproces. Anders, als de schijf met het besturingssysteem niet opstart, moet u de nodige parameters instellen van een klein programma genaamd BIOS. Om het te starten, drukt u aan het begin van het opstarten van de computer (voordat Windows start) op de toets "F2" of "Delete". Welke staat altijd onderaan het scherm. Ga in het menu dat verschijnt naar het gedeelte "Opstarten". Selecteer "Prioriteit opstartapparaat" en druk op de toets "Enter". Nu blijft het om het "1e opstartapparaat" te maken "CD-ROM, en" 2e opstartapparaat "-" Harde schijf. "Bij het afsluiten van het BIOS, selecteer" Exit & Save ".

Stap 2

Nadat de computer opnieuw is opgestart, zou het installatiescherm van Windows XP moeten verschijnen. Druk op "Enter" om het te starten. Vervolgens verschijnt de licentieovereenkomst, druk op "F8" om deze te accepteren.

Stap 3

Daarna verschijnt een scherm waarin u de harde schijfpartitie kunt selecteren waarop u Windows XP wilt installeren. Deze partitie moet minimaal 3-4 gigabyte vrije ruimte hebben. Nadat u de keuze hebt gemaakt, drukt u op "Enter".

Stap 4

Er verschijnt dan een venster waarin u wordt gevraagd om de partitie die u hebt geselecteerd te formatteren (dat wil zeggen, alle gegevens ervan te wissen) of het bestandssysteem ongewijzigd te laten. Als u de eerste optie kiest, is het beter om te formatteren in het "NTFS"-systeem. Na het voltooien van deze stap begint het met het kopiëren van de Windows XP-bestanden naar uw harde schijf. Er zal een geplande herstart plaatsvinden in het proces, doe op dit moment niets.

Stap 5

Nadat het kopiëren is voltooid, verschijnt het voorinstellingenvenster van Windows XP. Selecteer de toetsenbordindeling, de standaard is Russisch. Voer in het volgende venster "naam" en "naam van de organisatie" in, ze kunnen elk zijn. Dit wordt gevolgd door het serienummer in te voeren. Als je een schijf hebt gekocht, staat de code op de verpakking (of op de behuizing van de laptop / systeemeenheid). Het enige dat overblijft is het kiezen van een computernaam, het instellen van een wachtwoord (indien nodig) en het selecteren van de klokinstellingen. Daarna begint de installatie zelf.

Stap 6

Na de installatie wordt u gevraagd om internet te configureren en automatische updates voor Windows XP in te schakelen. Als u het laatste nieuws van Microsoft wilt ontvangen, voltooi dan het optionele registratieproces. De laatste stap is het kiezen van een naam voor uw account.

Aanbevolen: