wav . Spelen

Inhoudsopgave:

wav . Spelen
wav . Spelen

Video: wav . Spelen

Video: wav . Spelen
Video: spelen met wav. files.avi 2024, Mei
Anonim

Een zeer populair formaat voor het opslaan van mediagegevens is wav. Gewoonlijk bevatten wav-bestanden ongecomprimeerde of gecomprimeerde audiotracks. Om wav af te spelen, kunt u de vooraf geïnstalleerde Windows-software, externe spelers en de mogelijkheden van de snap-in van het besturingssysteem gebruiken.

.wav. spelen
.wav. spelen

Het is nodig

  • - Windows Media Player-toepassing;
  • - eventueel toegang tot internet, een browser en het recht om applicaties te installeren;
  • - het recht om de geluidsschema's van Windows te wijzigen.

instructies:

Stap 1

Speel het wav-bestand af met de toepassing Windows Media Player. Dit programma is standaard opgenomen in de meeste distributies van besturingssystemen van de Windows-familie.

.wav. spelen
.wav. spelen

Stap 2

Start Windows Media Player. Gebruik de snelkoppeling naar de toepassing, die meestal te vinden is in het gedeelte "Entertainment" van het gedeelte "Programma's" van het menu dat wordt geopend wanneer u op de knop "Start" in de taakbalk klikt.

Stap 3

Als u de snelkoppeling niet kunt vinden, start u Windows Media Player handmatig. Klik op de knop "Start". Selecteer "Uitvoeren" in het menu dat verschijnt. Typ wmplayer in het tekstvak Openen van het dialoogvenster Programma uitvoeren dat verschijnt. Klik OK.

Stap 4

Druk in het venster van de actieve speler op Ctrl + O of vouw het menu "Bestand" uit en klik op het item "Open …". Ga naar de directory met het wav-bestand en selecteer het in de lijst. Klik op de knop "Openen". Een afspeellijst met het toegevoegde bestand wordt weergegeven aan de rechterkant van het toepassingsvenster. Dubbelklik op het gewenste item in de lijst. De inhoud van het wav-bestand wordt afgespeeld.

Stap 5

Luister naar het wav-bestand met de populaire gratis Winamp-mediaspeler. Download de distributiekit van de applicatie van de officiële website door het adres https://www.winamp.com/media-player in uw browser te openen. Installeer het dan. Start Winamp.

.wav. spelen
.wav. spelen

Stap 6

Druk op de L-toets of selecteer Bestand en Bestand afspelen… in het toepassingsmenu. Ga in het dialoogvenster dat verschijnt naar de map met het bestand, selecteer het en klik op de knop "Openen". Het wav-bestand wordt afgespeeld.

Stap 7

Speel een wav-bestand af met de Total Commander-viewer. Open de map met het bestand in een van de panelen van deze bestandsbeheerder. Markeer het bestand in de lijst. Druk op F3. Het Lister-viewervenster wordt geopend en het bestand wordt afgespeeld.

.wav. spelen
.wav. spelen

Stap 8

Speel het wav-bestand af met behulp van de Windows-geluidsbewerkingsfunctie. Open het bedieningspaneel. Om dit te doen, klikt u op de knop "Start" in de taakbalk, selecteert u het item "Instellingen" in het menu en klikt u op het item "Configuratiescherm".

.wav. spelen
.wav. spelen

Stap 9

Open het dialoogvenster met audio-instellingen met de snelkoppeling Geluiden en audioapparaten. Klik op het tabblad Geluiden. Selecteer in de lijst Programma-evenementen een item in een sectie. Klik op de knop Bladeren.

Stap 10

Ga in het dialoogvenster "Zoeken naar geluid" naar de map met het wav-bestand, selecteer het in de lijst en klik op de knop "Geluid afspelen" naast het opschrift "Controleren". Klik na het afspelen van het bestand op de knoppen "Annuleren" in de laatste twee geopende dialoogvensters.

Aanbevolen: