Hoe De Dvd-grootte Te Verkleinen

Inhoudsopgave:

Hoe De Dvd-grootte Te Verkleinen
Hoe De Dvd-grootte Te Verkleinen

Video: Hoe De Dvd-grootte Te Verkleinen

Video: Hoe De Dvd-grootte Te Verkleinen
Video: How to fix: Memory stick says "File too large" 2024, Maart
Anonim

Als u de volledige dvd-afbeelding op uw computer opslaat, kunt u de film zonder schijf bekijken. Een schijfkopie is een ISO-, DMG-bestand of VIDEO_TS-map. Deze bestanden kunnen tot 9 GB groot zijn, dus zelfs slechts één exemplaar van de schijf neemt een enorme hoeveelheid ruimte op uw computer in beslag. Als u speciale dvd-ripsoftware gebruikt, kan de grootte van het afbeeldingsbestand aanzienlijk worden verkleind.

Hoe de dvd-grootte te verkleinen
Hoe de dvd-grootte te verkleinen

instructies:

Stap 1

Download en installeer een van de programma's - DVDShrink of DVDFab. DVDShrink is gratis. Dit is een populaire software voor het rippen van dvd's, maar het is al lang niet meer bijgewerkt. Aan de andere kant kan DVDFab, in tegenstelling tot DVDShrink, veel videoformaten aan.

Stap 2

Klik in het menu van het geïnstalleerde programma op de knop om de gewenste dvd-afbeelding te openen. De software begint de dvd snel te scannen. Als u DVDFab gebruikt, selecteert u een locatie om het bestand op te slaan en klikt u op de knop Aanpassen.

Stap 3

Blader door de lijst met dvd-video-afleveringen en verwijder degene die u niet wilt behouden. U kunt het venster linksonder van het programma gebruiken om elke aflevering te bekijken. Zo kun je trailers van andere films, backstagebeelden, bloopers en meer verwijderen. Hoe meer videosequenties u uitschakelt, hoe kleiner het uiteindelijke bestand zal zijn.

Stap 4

Als u op een van de afleveringen in de lijst klikt, worden audiotracks en ondertitels weergegeven. Verwijder ze als ze niet nodig zijn. Als je geen Spaans spreekt, heb je waarschijnlijk geen Spaanse ondertiteling nodig. Als je een hekel hebt aan nasynchronisatie, kun je de nasynchronisatie van de audiotrack verwijderen, indien aanwezig. Sommige oudere dvd's bevatten ook stereo- en surroundtracks - verwijder die stereotracks ook.

Stap 5

De meest effectieve manier om de grootte van een schijfkopie te verkleinen, is door de compressie te verhogen. Hogere compressie verslechtert de afbeelding, maar verkleint de bestandsgrootte. U kunt de video ongecomprimeerd laten door deze in te stellen als DVD9-indeling in DVDFab. Klik op de knop Volgende.

Stap 6

Sommige dvd's hebben grote videobestanden onder het menu, dus als u ze verwijdert, bespaart u veel ruimte op uw computer. Vink de optie Menu's verwijderen aan om deze bestanden te verwijderen. Via het menu of de knop op de afstandsbediening kun je nog steeds verschillende afleveringen op dvd bekijken. Optioneel kunt u de optie Vervelende PGC's verwijderen aanvinken. Hiermee worden auteursrechten en andere waarschuwingen verwijderd wanneer u naar een dvd gaat kijken. Als u klaar bent, klikt u op de knop Start en het programma begint de dvd-grootte te verkleinen.

Aanbevolen: