Hoe Een Moederbord Te Kiezen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Moederbord Te Kiezen?
Hoe Een Moederbord Te Kiezen?

Video: Hoe Een Moederbord Te Kiezen?

Video: Hoe Een Moederbord Te Kiezen?
Video: Welk moederbord moet ik nu kiezen? HIER is het antwoord! PC Detective #8 2024, Mei
Anonim

Het kiezen van een moederbord is een verantwoordelijke taak. Niet elke verkoopmedewerker zal u uitgebreid kunnen vertellen over de voor- en nadelen van het model waarin u geïnteresseerd bent. Het moederbord wordt gekenmerkt door veel parameters: chipset, socket, apparaatslots en RAM. Als je voor jezelf een kader stelt waarbinnen je dit apparaat voor jezelf kiest, dan wordt deze keuze voor jou de oplossing voor een simpele vergelijking, zoals in groep 5.

Hoe een moederbord te kiezen?
Hoe een moederbord te kiezen?

Het is nodig

Een computerhardwarewinkel waar u een moederbord kunt selecteren op basis van uw verzoeken

instructies:

Stap 1

Het moederbord kan conventioneel worden onderverdeeld in verschillende categorieën. Hierdoor kunt u tussen alle modellen het juiste model kiezen. Om dit te doen, moet u beslissen over de keuze van alle kenmerken van het toekomstige moederbord, en uw computer zal "dankbaarheid" uitdrukken met duidelijk en snel werk.

Chipset. De keuze voor dit onderdeel van het moederbord moet serieus worden genomen. Onlangs zijn er nogal wat chipsetfabrikanten op de markt van moderne technologieën verschenen. Onder de concurrenten zijn: Intel, Amd en Nvidia. Houd er bij het kiezen van een specifieke chipset rekening mee dat bij het installeren van dubbele Nvidia-videokaarten, de chipset van dezelfde fabrikant niet wordt geadviseerd om te kopen. Er zijn chipsetmodellen van Intel die dual SLI-videokaarten ondersteunen. De nieuwste versie van de chipset van Intel (X58) ondersteunt zelfs 3 videokaarten.

Vergeet niet dat de chipset moet worden geselecteerd voor een specifieke processorfabrikant. Intel processor-enabled chipset werkt niet met AMD. Houd er bij het kiezen van de verhouding "moederbord-processor" rekening mee dat de systeembusfrequentie van deze apparaten hetzelfde moet zijn. Zo zal een processor met een 533 MHz systeembus (FSB) niet werken met een chipset met een FSB lager of hoger dan deze waarde.

Hoe een moederbord te kiezen?
Hoe een moederbord te kiezen?

Stap 2

stopcontact. Bij het kiezen van een moederbordsocket moet deze worden vergeleken met de toekomstige processor. Het ASUS M2A74-AM-moederbord vereist bijvoorbeeld een socket AM3-processor, d.w.z. de processor moet dezelfde socket zijn als het moederbord.

Hoe een moederbord te kiezen?
Hoe een moederbord te kiezen?

Stap 3

Sloten voor RAM. Nu op de markt van computerproducten zijn er nieuwe modellen geheugenkaarten. DDR is al uit de roulatie en wordt vervangen door snellere DDR2 en DDR3. Er is ook een prijsdaling voor DDR3-geheugen, wat een groot pluspunt is bij het kiezen van sneller geheugen tegen een betaalbare prijs.

Hoe een moederbord te kiezen?
Hoe een moederbord te kiezen?

Stap 4

Slots voor andere apparaten (PCI Express). Er is geen specifiek advies over deze kwestie. Het kiezen van een moederbord dat in deze slots zal staan, welk type videoadapter. Als de computer gaat voor "dagelijkse executie van krijgsgevangenen in de Medal of Courage", dan moet je uitkijken naar een moederbord met PCI Express x16-slots.

Hoe een moederbord te kiezen?
Hoe een moederbord te kiezen?

Stap 5

Geïntegreerde perifere systemen. Er kunnen verschillende apparaten in uw kaart worden ingebouwd: video-, audio- en netwerkadapters. Het is het beste om modellen zonder geïntegreerde videokaart van dichterbij te bekijken, maar bij gebrek aan extra geld zal dit een goede hulp zijn. Ingebouwd geluid en een netwerkadapter worden nu in de regel op hun best geproduceerd - alleen professionals kiezen deze apparaten voor zichzelf in een aparte versie.

Aanbevolen: