Foto's Comprimeren

Inhoudsopgave:

Foto's Comprimeren
Foto's Comprimeren

Video: Foto's Comprimeren

Video: Foto's Comprimeren
Video: Afbeeldingen verkleinen, uitsnijden en comprimeren | Photoshop en Afbeeldingen 2024, Mei
Anonim

We sturen vaak foto's naar vrienden via internet. Helaas wegen ze vaak meerdere megabytes per stuk en zijn mailboxen beperkt tot tien of twintig megabytes, afhankelijk van de gebruiksregels. Maar dit is geen probleem - voor het bekijken op een computer heb je niet de volledige kwaliteit van de foto nodig, een formaat dat op het hele scherm past, is voldoende. Daarom kan een foto altijd worden gecomprimeerd door de grootte soms te verkleinen.

Foto's comprimeren
Foto's comprimeren

instructies:

Stap 1

Gebruik Paint om de grootte van de foto te verkleinen en ook om het formaat te comprimeren. Open het Paint-programma vanuit het menu "Start", dan - in "Programma's", klik vervolgens op "Accessoires" en selecteer het Paint-programma. Klik op het woord "Bestand" in de linkerbovenhoek van het programma en open de foto die u wilt comprimeren.

Stap 2

Klik op de menuknop "Bewerken" en klik vervolgens op "Formaat wijzigen". Stel in het vak "Uitrekken" het percentage in dat de afbeelding moet nemen, waarbij de werkelijke grootte honderd procent is. Klik vervolgens op "Ok".

Stap 3

Klik op de menuknop "Bestand" en vervolgens - "Opslaan als". Sla de resulterende afbeelding op in een aparte map en open de volgende.

Stap 4

Nadat u klaar bent met het verwerken van de afbeeldingen, slaat u ze allemaal op in dezelfde map. Nadat de verwerking van alle foto's is voltooid, selecteert u ze allemaal met de linkermuisknop en klikt u met de rechterknop op de geselecteerde foto's. Selecteer het menu "Toevoegen aan archief" en stel de maximale compressieparameters in.

Aanbevolen: