Een Server Verbinden

Inhoudsopgave:

Een Server Verbinden
Een Server Verbinden

Video: Een Server Verbinden

Video: Een Server Verbinden
Video: Putty einfach erklärt - Sicher zum Server verbinden 2024, Mei
Anonim

Om uw eigen server correct te configureren, moet u de nodige parameters selecteren voor de werking van netwerkadapters. Thuis kunnen de serverfuncties worden uitgevoerd door een gewone computer.

Een server verbinden
Een server verbinden

Het is nodig

netwerkkabels

instructies:

Stap 1

Kies een laptop of desktopcomputer. Sluit uw ISP-kabel aan op deze apparatuur. Koop een PCI-netwerkkaart of USB-naar-LAN-adapter. Installeer dit apparaat op uw computer en zet het aan. Het is mogelijk om een PCI-kaart met meerdere LAN-poorten te gebruiken.

Stap 2

Werk de stuurprogramma's voor de geselecteerde adapter bij. Koop een geschikte netwerkhub en sluit dit toestel aan op het lichtnet. Verbind er desktopcomputers en laptops mee die deel uitmaken van uw netwerk. Gebruik hiervoor voorbereide netwerkkabels.

Stap 3

Sluit nu de ISP-kabel aan op de servercomputer. Stel uw internetverbinding in. Open de eigenschappen van deze verbinding en selecteer het menu "Toegang". Activeer het item "Toestaan dat deze verbinding door andere netwerkgebruikers wordt gebruikt" door het vakje ernaast aan te vinken. Selecteer in de volgende regel uw lokale netwerk. Sla de verbindingsinstellingen op en start deze opnieuw.

Stap 4

Open de eigenschappen van een andere netwerkkaart die op de hub is aangesloten. Geef in de eigenschappen van het TCP/IP-protocol het statische IP-adres 109.109.109.1 op. Onthoud deze waarde. Sla de instellingen van deze netwerkkaart op.

Stap 5

Configureer de rest van de netwerkcomputers zodat ze toegang hebben tot internet met de eerste pc als server. Open de eigenschappen van het TCP/IP-protocol. Kies ervoor om een statisch IP-adres te gebruiken. Stel alle netwerkcomputers in op IP-waarden die alleen door het vierde segment verschillen van het serveradres.

Stap 6

Zorg ervoor dat u de velden Standaardgateway en Voorkeurs-DNS-server invult. Voer de waarde in voor het IP-adres van de servercomputer. Als sommige computers geen toegang hebben tot internet, controleer dan de firewall- en antivirusinstellingen op de host-pc.

Aanbevolen: