Hoe De Tv-tuner Aan Te Zetten

Inhoudsopgave:

Hoe De Tv-tuner Aan Te Zetten
Hoe De Tv-tuner Aan Te Zetten

Video: Hoe De Tv-tuner Aan Te Zetten

Video: Hoe De Tv-tuner Aan Te Zetten
Video: Input Not Supported 2024, Mei
Anonim

Om ervoor te zorgen dat de tv-tunerkaart tv-programma's kan ontvangen, is het niet voldoende om deze alleen in de computer te installeren en de antenne aan te sluiten. Het is ook noodzakelijk om voor het softwaregedeelte te zorgen door een speciale applicatie te installeren voor het besturen van het ontvangende apparaat.

Hoe de tv-tuner aan te zetten
Hoe de tv-tuner aan te zetten

instructies:

Stap 1

Als je een Linux-besturingssysteem gebruikt, heb je misschien al alles wat je nodig hebt om met de tuner te werken. Voer de opdracht xawtv in op de opdrachtregel. Als de tuner door het systeem wordt gedetecteerd en het Xawtv-programma zelf is er, verschijnt binnenkort een klein venster op het scherm en daarin - een beeld dat lijkt op het beeld dat wordt waargenomen op het scherm van een niet-geconfigureerde tv.

Stap 2

Gebruik de verticale pijltoetsen om het Xawtv-programma af te stemmen op een bepaalde tv-zender. pas binnen het geselecteerde kanaal aan met behulp van de horizontale pijltoetsen. Met de rechtermuisknop kunt u het contextmenu weergeven voor het wijzigen van de programma-instellingen. Allereerst moet u een televisiestandaard selecteren (voor Rusland - D / K) en een kleurcoderingssysteem (voor de meeste kanalen in Rusland - SECAM). Als de instelling niet juist is, is er geen geluid of kleur. Houd er rekening mee dat sommige tuners het SECAM-systeem niet ondersteunen - dan moet u alle tv-zenders zonder kleur bekijken.

Stap 3

Als de kernel ondersteuning heeft voor uw tuner, maar het Xawtv-programma is niet beschikbaar, download het dan van de volgende pagina: https://linuxtv.org/downloads/xawtv/ Als de interface u niet bevalt, gebruik dan de modernere Tvtime toepassing: https:// tvtime.sourceforge.net / downloads.php

Stap 4

In Windows is het het meest rationeel om het softwarepakket dat bij de tv-tuner is geleverd te gebruiken om met de tv-tuner te werken. Zoek hiervoor de cd in de verpakking en voer het installatiebestand uit dat erop staat. U kunt ook naar de website van de tunerfabrikant gaan en het programma daar downloaden. De volgorde van werken met de applicatie is afhankelijk van de versie.

Stap 5

Als u een gebruikte tuner aanschaft, of als de schijf met het programma verloren is gegaan en de website van de fabrikant is gesloten, kunt u het bord in Windows starten met behulp van het Kastor TV-programma. Om dit te doen, download het van de volgende pagina: https://www.kastortv.org/index.php?Pagina = download & langue = nl Na het opstarten selecteert u het tunermodel, de tv-standaard en het kleurcoderingssysteem via de Setup - Voorkeurenmenu. Voer de automatische afstemming van zenders uit met behulp van het menu-item Kanalen - Kanalenlijst. In de toekomst kunt u met de plus- en min-toetsen wisselen tussen afgestemde zenders.

Aanbevolen: