Instellingen Opslaan In BIOS

Inhoudsopgave:

Instellingen Opslaan In BIOS
Instellingen Opslaan In BIOS

Video: Instellingen Opslaan In BIOS

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: PC BIOS Settings 2023, Februari
Anonim

In het BIOS kunt u de werking van de computer aanpassen aan uw wensen. Als je wilt, kun je alle standaardinstellingen op je moederbord volledig resetten naar de basisinstellingen. Maar om de wijzigingen door te voeren, moet u ook de BIOS-instellingen opslaan.

Instellingen opslaan in BIOS
Instellingen opslaan in BIOS

Het is nodig

Computer met Windows-besturingssysteem

instructies:

Stap 1

U moet de BIOS-menu-instellingen opslaan op basis van de BIOS-versie. Een van de mogelijkheden om de instellingen op te slaan is als volgt. Selecteer alle gewenste opties en druk vervolgens op de ESC-toets. Er zou een venster moeten verschijnen waarin u uw geselecteerde parameters kunt opslaan. U ziet verschillende opties waaruit u kunt kiezen. In sommige BIOS-versies moet u de optie Save end Exit selecteren, in andere versies verschijnt in plaats van dit menu eenvoudig een venster met de vraag Save Y / N, dat wil zeggen of u de parameters wilt opslaan of niet. De Y (JA)-toets betekent “parameters opslaan”. Dienovereenkomstig moet u op deze toets op het toetsenbord drukken.

Stap 2

U kunt de instellingen ook op deze manier opslaan. Ga in het BIOS-menu naar het tabblad Afsluiten. Er zouden verschillende opties moeten verschijnen om het BIOS te verlaten. Selecteer onder deze opties Opslaan einde Afsluiten. Als u het tabblad Afsluiten hebt geselecteerd, maar er zijn geen opties om het BIOS daar af te sluiten, drukt u gewoon op Enter. Druk daarna op de toets Y. Direct na het opslaan van de instellingen zal de computer zeker opnieuw opstarten en in de normale modus starten. Het is na een herstart dat de wijzigingen van kracht worden.

Stap 3

Soms zijn er momenten waarop wanneer de computer is losgekoppeld van de voeding, de BIOS-instellingen worden teruggezet naar automatisch of gewoon niet worden opgeslagen. Dat wil zeggen, na het kiezen van de optie om de instellingen op te slaan, wordt de computer opnieuw opgestart, maar zelfs na het opnieuw opstarten worden de wijzigingen niet van kracht. De oplossing kan zijn om gewoon de batterij op je moederbord te vervangen. Je kunt zo'n batterij in de meeste computerwinkels kopen. Wanneer u het vervangt, worden alle BIOS-instellingen teruggezet naar de standaardwaarden.

Stap 4

Zelfs als u de instellingen niet kunt opslaan nadat u de batterij hebt vervangen, kan het helpen om het BIOS bij te werken. Ga hiervoor naar de website van je moederbordfabrikant, download de nieuwste BIOS-versie en update deze. Het updateproces is erg snel en duurt niet lang.

Populair per onderwerp