Hoe De BIOS-instellingen Te Herstellen

Inhoudsopgave:

Hoe De BIOS-instellingen Te Herstellen
Hoe De BIOS-instellingen Te Herstellen

Video: Hoe De BIOS-instellingen Te Herstellen

Video: PC BIOS Settings 2022, December
Anonim

Veel computerparameters kunnen worden geconfigureerd met alleen Bios. Maar tegelijkertijd is er geen Russisch onder de talen van het Bios-menu. En door onervarenheid of per ongeluk kun je zo in de war raken in de instellingen dat de computer zelfs stopt met opstarten. Natuurlijk moet je dan naar de reden zoeken, de instellingen opnieuw invoeren, verschillende parameters wijzigen en de computer vaak opnieuw opstarten. Ondertussen is er een gemakkelijkere uitweg: de BIOS-instellingen herstellen.

Hoe de BIOS-instellingen te herstellen
Hoe de BIOS-instellingen te herstellen

Het is nodig

  • - een computer;
  • - schroevendraaier.

instructies:

Stap 1

Als u de standaardinstellingen reset, worden de standaard BIOS-instellingen gebruikt die als standaard waren ingesteld. Dit kan op verschillende manieren. De eerste is het resetten van de instellingen rechtstreeks vanuit het BIOS-menu. Ga hiervoor naar Bios en vervolgens naar het tabblad Afsluiten.

Stap 2

Selecteer vervolgens de optie Load Setup Defaults. De computer wordt opnieuw opgestart en alle instellingen worden hersteld. Maar er zijn momenten waarop deze techniek niet helpt. In dit geval zullen andere methoden u helpen.

Stap 3

Haal de stekker van uw computer uit het stopcontact. Draai vervolgens de bevestigingsschroeven los en verwijder vervolgens de kap van de systeemeenheid. Zoek de batterij op het moederbord. Het is deze batterij die verantwoordelijk is voor het opslaan van de instellingen. Nu moet u handelen afhankelijk van de situatie. Zoek naar een kleine jumper in de buurt van de batterij. Als het je lukt om de jumper te vinden, verplaats hem dan gewoon naar een andere positie. De instellingen worden dan weer op nul gezet.

Stap 4

Ook kunt u in plaats van een schakelaar een knop vinden. Er moet een inscriptie CMOS naast staan. Dit is een resetknop. Klik erop. Daarna worden de instellingen hersteld.

Stap 5

Als uw moederbord geen resetknop of schakelaar heeft, moet u als volgt te werk gaan. Er is een kleine vergrendeling aan de onderkant bij de batterij, deze is duidelijk zichtbaar. Neem een ​​gewone schroevendraaier en druk op de vergrendeling. Verwijder vervolgens de batterij uit de sleuf.

Stap 6

Nadat de batterij is verwijderd, moet u even wachten. Elk moederbordmodel vereist een andere resettijd. Bij sommigen is het een of twee minuten, bij anderen meer dan een uur. Plaats vervolgens de batterij weer terug. Daarna worden de BIOS-instellingen teruggezet naar de standaardinstellingen.

Populair per onderwerp