Hoeveel Kost Een Harde Schijf Van Een Laptop?

Inhoudsopgave:

Hoeveel Kost Een Harde Schijf Van Een Laptop?
Hoeveel Kost Een Harde Schijf Van Een Laptop?

Video: Hoeveel Kost Een Harde Schijf Van Een Laptop?

Video: Hoeveel Kost Een Harde Schijf Van Een Laptop?
Video: Hoe vervang je de hardeschijf van je laptop door een SSD? 2024, April
Anonim

De harde schijf is het primaire opslagapparaat dat in laptops wordt gebruikt. De prijzen van harde schijven verschillen per geheugentype en opslagcapaciteit. Meestal geldt: hoe hoger de opslagcapaciteit van de harde schijf, hoe hoger de prijs.

Interne harde schijf
Interne harde schijf

Prijzen harde schijf

Sommige van de grootste harde schijven voor laptops die momenteel op de markt zijn, kunnen tot twee terabyte groot zijn. Externe harde schijven die via de USB-poort kunnen worden aangesloten, hebben ook een capaciteit van ongeveer twee terabyte. Externe harde schijven kunnen tussen de $ 100 en $ 160 kosten. Een interne harde schijf die wordt aangesloten met een SATA-kabel met dezelfde capaciteit kost tussen de $ 80 en $ 160. Een externe harde schijf van 2 terabyte van Western Digital kost bijvoorbeeld tussen de $ 99 en $ 130.

Als je zeker weet dat je niet veel schijfruimte nodig hebt, kun je een interne harde schijf aanschaffen met een capaciteit van ongeveer 1 terabyte. Zo'n schijf kost $ 67 tot $ 136. Als u de voorkeur geeft aan een compacte en gemakkelijk draagbare externe harde schijf met vergelijkbare capaciteit, kan deze overal van $ 67 tot $ 130 draaien.

De prijs voor interne harde schijven met een capaciteit van 500 gigabyte zal variëren van $ 47-60. Een interne harde schijf met een capaciteit van 250 gigabyte kost tussen de 38 en 53 dollar.

De prijzen voor externe harde schijven, die eenvoudig van de ene computer kunnen worden losgekoppeld en op een andere kunnen worden aangesloten, kunnen variëren van $ 75 tot $ 200, afhankelijk van de capaciteit van de harde schijf.

Diensten inbegrepen in de prijs

De garantie, die kan variëren van 30 dagen tot 120 jaar, is meestal inbegrepen in de prijs van de harde schijf. Deze periode is afhankelijk van het bedrijf van de fabrikant.

De kabels die worden gebruikt om verbinding te maken met het moederbord, bevinden zich meestal in de schijfdoos. Externe harde schijven worden geleverd met een USB-kabel.

Diensten niet inbegrepen in de prijs

Als de harde schijf uitvalt of de gegevens erop moeten worden hersteld, moet voor reparatie of aanvullende software worden betaald.

Sommige gebruikers kopen ook liever extra kabels voor het geval dat. De kosten van dergelijke kabels kunnen variëren van één tot tientallen dollars.

Hoe u te veel betaalt bij het kopen?

Koop een harde schijf die aan uw behoeften voldoet. Als je veel bestanden opslaat, kies dan een schijf met een grote capaciteit. Dit bespaart u de moeite om extra schijven te kopen die meer kunnen kosten dan die met meer opslagruimte.

Alle laptops zijn al uitgerust met harde schijven in de uitverkoop. Er is dus geen reden om er nog een te kopen als je geen schijfruimte nodig hebt.

Kijk voor kortingen of promoties in winkels. Dit is altijd de beste manier om een nieuwe harde schijf te kopen tegen de best mogelijke prijs.

Aanbevolen: