Hoe De AV-receiver In Te Stellen

Inhoudsopgave:

Hoe De AV-receiver In Te Stellen
Hoe De AV-receiver In Te Stellen

Video: Hoe De AV-receiver In Te Stellen

Video: How To Choose A Home Theater Receiver - A Buying Guide 2022, December
Anonim

Eerder, tijdens het bewind van Dolby Pro Logic, was het opzetten van een nieuwe thuisbioscoop met een meerkanaalsontvanger eenvoudig: je moest naast een geluidsbron ook een luidsprekersysteem aansluiten, soms ook de decodermodus selecteren. En met moderne ontvangers is de situatie compleet anders.

Hoe de AV-receiver in te stellen
Hoe de AV-receiver in te stellen

Het is nodig

  • - ontvanger;
  • - akoestisch systeem.

instructies:

Stap 1

Selecteer de optimale plaatsing van de luidsprekers voordat u de receiver instelt. Om dit te doen, stel je voor dat de cirkel een wijzerplaat is en dat de luisteraar naar de 12-uurpositie kijkt. Hier komt een centraal kanaal. Links en rechts daarvan, op gelijke afstand, plaatst u de frontsystemen (links om 11 uur en rechts om 1 uur). In de 5-kanaals audiomodus plaatst u de achterste kanalen op 4 en 8 uur. Dat wil zeggen, de lijn van deze systemen moet achter de rug van de luisteraar gaan. De locatie voor de subwoofer wordt gekozen afhankelijk van het ontwerp.

Stap 2

Zet de ontvanger aan en begin met het instellen. Voordat u de ontvanger configureert, sluit u de meetmicrofoon aan en steekt u de stekker in de aansluiting op het voorpaneel. Plaats de microfoon ter hoogte van het oor van de luisteraar, zo dicht mogelijk bij de luisterpositie. Begin vervolgens met het instellen van de AV-receiver, bedien met de afstandsbediening vanaf uw luisterpositie. De afstandsbediening is verdeeld in 3 zones, de belangrijkste voor het instellen van de ontvanger zijn ringknoppen, evenals een enter-knop in het midden. Schakel de afstandsbediening naar de versterkerbedieningsmodus, zorg ervoor dat er een AMP-inscriptie boven de uiterst linkse knop staat.

Stap 3

Druk op de Sys Setup-knop om de ontvanger in de begininstellingsmodus te zetten en de afstand op het display en de menu's weer te geven. Schakel de video-uitgang in met de Video Out-knop en geef het menu weer op het scherm. De menupagina System Setup verschijnt, verplaats de cursor naar de regel Auto Setup / Room EQ en voer deze in met de Enter-toets op de afstandsbediening. Selecteer vervolgens op dezelfde manier de modus Auto Setup. Start vervolgens de meetcyclus door op de linkerpijltoets te drukken.

Stap 4

Voer de volgende drie bewerkingen uit voor alle kanalen, beginnend bij het linker voorkanaal: Meten, Resultaten analyseren en Berekenen. Bij gebruik van alle kanalen van de ontvanger doorloopt de procedure 11 stappen, dit is ongeveer 3, 5 minuten. Op het moment van meten stuurt het systeem geluid naar de uitgang van elk kanaal. De bijbehorende berichten worden op het scherm weergegeven.

Stap 5

Controleer de instellingen door eerst de configuratie, afstandswaarden en niveaus per kanaal te controleren. Als u tevreden bent met het resultaat van de configuratie van de ontvanger, selecteert u op de volgende pagina het commando Opslaan, zo niet, start de herhaalde meting met de knop Opnieuw proberen.

Populair per onderwerp