Excel Vertalen Naar Pdf

Inhoudsopgave:

Excel Vertalen Naar Pdf
Excel Vertalen Naar Pdf

Video: Excel Vertalen Naar Pdf

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Hoe Excel omzetten naar PDF 2023, Januari-
Anonim

Vaak moet u na het voltooien van het werk met Excel-documenten het resultaat herstellen om de mogelijkheid van bewerking uit te sluiten. Een van de opties om het gewenste resultaat te bereiken, is het converteren van Excel naar PDF-formaat.

Excel vertalen naar pdf
Excel vertalen naar pdf

Vertaling in de editor

Een van de gemakkelijkste manieren om Excel naar pdf te converteren, is door het document in deze indeling op te slaan. Om dit te doen, selecteert u het menu "Bestand", waar u op het item "Opslaan als" klikt.

Beeld
Beeld

In het geopende venster wordt u gevraagd het pad en de naam te selecteren waaronder het bestand zal worden opgeslagen, evenals de extensie waar u het PDF-formaat moet vinden. Na het selecteren van de optimalisatieparameters en het gegevensbereik dat moet worden opgeslagen, hoeft u alleen nog maar op de knop "Opslaan" te klikken. Als gevolg hiervan wordt op het geselecteerde adres een bestand gemaakt dat alle gemarkeerde informatie bevat.

De invoegtoepassing gebruiken

In sommige eerdere versies van Excel ontbreekt PDF echter in de lijst met acceptabele indelingen. In dit geval moet u een andere methode gebruiken door een speciale add-on voor het programma te installeren. Hiermee kunt u Excel naar PDF converteren, zelfs als er geen programma is dat dit formaat ondersteunt. Deze plug-in heet Opslaan als PDF en XPS. Het kan gratis worden gedownload van de officiële Microsoft-website.

Beeld
Beeld

Na het installeren van de plug-in zijn er drie eenvoudige stappen die u moet volgen om uw document op te slaan als PDF. Zoek in het menu "Bestand" het item "Opslaan en verzenden" voor de 2007- en 2010-versies van het programma en "Opslaan als" voor de rest. In het eerste geval blijft het in het menu om het item "PDF / XPS-document maken" te selecteren, waardoor een venster wordt geopend met instellingen die vergelijkbaar zijn met die voor het opslaan van het document in de editor. In het tweede geval, in het uitgevouwen menu, moet je een PDF of XPS vinden, die hetzelfde venster zal openen. Net als in de editor, vraagt ​​de invoegtoepassing de gebruiker om ofwel het hele document op te slaan of alleen het geselecteerde cellenbereik in de tabel te laten.

Speciale diensten

Als er geen mogelijkheid is om de hierboven voorgestelde methoden te gebruiken, kunt u met een speciale converter Excel naar PDF converteren. Op dit moment zijn er zowel speciale online diensten als programma's waarvoor geen internetverbinding nodig is. Beiden gebruiken hetzelfde algoritme van acties, wat vergelijkbare resultaten oplevert. Bij het gebruik van webapplicaties hoeft u alleen het gewenste document te downloaden, waarna u na enige tijd het resultaat moet downloaden. In een offline programma hoeft u alleen maar het juiste bestand te selecteren, de parameters en het pad op te geven om het document op te slaan. Een van de voordelen die de (PDF naar Excel) converter heeft, is dat hij ook kan vertalen zonder speciale programma's.

Omgekeerde conversie

Mogelijk moet u terugkeren naar de oorspronkelijke indeling als u met het bestand wilt blijven werken. Dus als u Excel naar PDF converteert, blijven alle gegevens behouden, maar zijn de formules niet beschikbaar voor de gebruiker. Om het proces van het verkrijgen van de resultaten geheim te houden, is het dus voldoende om de transformatie van het document twee keer uit te voeren. En als de editor zelf kan helpen bij het vertalen naar Portable Document Format, dan zal alleen de PDF naar Excel-converter gegarandeerd de gegevens retourneren.

Populair per onderwerp