Excel Leren Gebruiken

Inhoudsopgave:

Excel Leren Gebruiken
Excel Leren Gebruiken

Video: Excel Leren Gebruiken

Video: Excel voor beginners deel 1 (Nederlands) 2022, December
Anonim

Met het Microsoft Office Excel-spreadsheetprogramma kunt u gegevens analyseren, werken met formules, draaitabellen en grafieken. De toolkit van de applicatie is vrij breed, het zal niet mogelijk zijn om het in een paar uur onder de knie te krijgen, maar constant oefenen biedt veel mogelijkheden voor de gebruiker.

Excel leren gebruiken
Excel leren gebruiken

instructies:

Stap 1

Men zou kennis moeten maken met elk programma vanuit zijn interface, en Excel is geen uitzondering. Start de applicatie, er wordt automatisch een leeg boek aangemaakt. Verken eerst alle hulpmiddelen op het tabblad Start en de opdrachten die beschikbaar zijn via de Office-knop in de linkerbovenhoek van het venster. De werkbalken op de andere tabbladen (Formules, Gegevens, Ontwikkelaar) worden indien nodig gebruikt om specifieke taken uit te voeren, en wat op het tabblad Start staat, is bijna altijd nodig om te werken.

Stap 2

Voer gegevens in verschillende cellen in, leer over het blad te bewegen, niet alleen met de muis, maar ook met de toetsen op het toetsenbord. Leer hoe u gegevens in de cel zelf en in de formulebalk kunt bewerken. Selecteer een cel, rij of kolom en verken de beschikbare opdrachten in het contextmenu van de selectie met de rechtermuisknop. Bekijk kant-en-klare formules en miniaturen voor grafieken en diagrammen. Onderzoek de opmaakparameters van de cel.

Stap 3

Nadat u hebt geleerd hoe u door het document en de hulpmiddelen kunt navigeren, stelt u uzelf een specifieke taak in, bijvoorbeeld door een formule te gebruiken om de som van de waarden in een bepaalde kolom af te leiden. Neem niet meteen onbegrijpelijke en complexe taken op zich, als u het principe en de logica van elementaire bewerkingen begrijpt, zal het gemakkelijker voor u zijn om resultaten te bereiken in verder werk.

Stap 4

Leer Excel geleidelijk aan, ga van eenvoudig naar complex. Van het invoeren en bewerken van gegevens, ga naar het ontwerpen van tabellen en leer vervolgens werken met formules, lijsten en databases. Leer add-ons te installeren, bedieningselementen en macro's te gebruiken. Het belangrijkste is dat u niet alleen de mogelijkheden van het programma leert kennen, maar ze ook meteen in de praktijk probeert toe te passen.

Stap 5

U kunt het beste een zelfstudiegids aanschaffen. Het is niet alleen goed omdat het het doel van elke knop of functie verklaart. De belangrijkste waarde van de tutorial is de aanwezigheid van taken die na elk hoofdstuk moeten worden voltooid, omdat alleen in de praktijk de opgedane kennis kan worden geconsolideerd. Als je geen naslagwerken bij de hand hebt, gebruik dan de ingebouwde assistent. Het wordt aangeroepen met de F1-toets.

Populair per onderwerp